„Összességében nem gyengültünk”

„Összességében nem gyengültünk”
A DVSC-AVE Ásványvíz csapatánál figyelembe vették a távozni szándékozó játékosok érdekeit is.

 Bár már javában tart a honi bajnokság, illetve a nemzetközi porondon is többször megmérkőzött a DVSC-AVE Ásványvíz bajnokcsapata, a szabályok értelmében augusztus 31-e éjfélig tartott az átigazolási időszak. A debreceni alakulatnál történt változásokról kérdeztük a Loki elnökét, Szima Gábort.

A legutolsó napon sem tétlenkedtek, hiszen az információk szerint mind távozó, mind érkező játékos volt a klubnál.
Szima Gábor: Az átigazolási időszak végére eldőlt, annak ellenére, hogy Halmosi Péternek, Éger Lászlónak és Máté Péternek komoly kérőik voltak, mindannyian a DVSC-ben maradtak. Ám Igor Bogdanovics távozott a csapattól, a csatárnak, illetve a kluboknak is sikerült megegyezniük a szerződés feltételeiről, így Igor a török élvonalban szereplő Genclerbirliginél folytatja karrierjét. Bogdanovics távozása után kijelenthetjük, több labdarúgó nem hagyja el a Lokit.

Az elmúlt években a DVSC mindig ragaszkodott a meghatározó játékosaihoz, ám ezen a nyáron Kerekes Zsombor, Böőr Zoltán és Igor Bogdanovics személyében válogatott labdarúgók hagyták el Debrecent. Mi a klubvezetés szemléletváltásának oka?

Szima G.: A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy mi egyetlen futballistánkat sem árultuk, a vevők maguktól jöttek, a klub anyagi helyzete a játékoseladásokból származó bevételek nélkül is stabil maradt volna. A DVSC azért nem gördített akadályt a játékosok távozása elé, mert figyelembe vette a labdarúgók érdekeit is. Nincs mit szépíteni a dolgon, azok a futballisták, akik külföldre távoztak, a szerződésükben foglaltak szerint 6-8 szorosát keresik a légióskodásuk alatt, mint amennyit Debrecenben kaptak volna ugyanennyi idő alatt. A klubvezetés döntésében az emberi oldal dominált, hiszen ez a két, három év, mialatt külföldön futballoznak a játékosok, az anyagiak tekintetében az egész életüket meghatározhatja.

A távozó játékosokat megfelelően tudják pótolni?

Szima G.: Szerintem a jelenlegi keret alkalmas arra, hogy az eligazolt labdarúgók helyébe közel azonos képességű játékosok lépjenek. Böőr Zoltánt Madar Csaba, Dzsudzsák Balázs, vagy éppen Mészáros Norbert is megfelelően pótolhatja, Kerekes helyére igazoltuk Rodrigo Hengemühlét, míg Bogdanovics helyettesítésére is megvannak a terveink, a támadósorba mindenképpen szerződtetünk még egy csatárt.

Erősségét tekintve mennyiben változott a Loki kerete?

Szima G.: Szerintem mindent összevetve nem vagyunk gyengébbek, mint amikor május végén bajnokságot nyertünk.

Ezek szerint maradtak azok a célkitűzések, amit a szezon elején kitűztek a gárda elé.

Szima G.: A céljaink nem változtak, bár az összeszokottság hiánya a csatársorban még egy-két mérkőzésen kiütközhet, ám vallom, hogy hosszabb távon nem lehet problémánk.

B. N.