Összesen három előállított a Honvéd-Graz meccsen

Összesen három embert állított elő a rendőrség a szombati Budapest Honvéd – Sturm Graz Intertotó kupa mérkőzés kapcsán. Két szurkolót a Vörösmarty téren történt összecsapáskor, egy osztrák férfit pedig a stadionba való belépéskor állítottak elő – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

A meccsen történt verekedésben többen megsérültek, – az elsődleges hírek szerint legalább kilencen – az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa azonban a Független Hírügynökségnek nem tudott pontos számot mondani.

A szombati Intertotó kupa mérkőzés előtt a Vörösmarty téren csaptak össze a magyar és az osztrák szurkolók, a rendőrség gyors közbelépése miatt azonban nem történt nagyobb verekedés. A helyszínről két osztrák állampolgárt állítottak elő, egyik egy rendőrautót rongált meg, a másik szurkoló pedig a rendőr sorfalat dobálta. A dobálásban egy rendőr könnyebben megsérült.

A mérkőzés előtt a stadionnál szintén volt egy előállítás: egy vendégszurkoló pirotechnikai eszközzel lőtt a biztonságiak felé, sérülés azonban nem történt.

Az osztrák szurkolók a mérkőzés alatt sem nyugodtak meg, 1-0-ás Honvéd vezetésnél ugyanis néhány drukker külnböző pirotechnikai eszközöket kezdett dobálni a pályára. A biztonságiak őket akarták kiemelni a tömegből. a szurkolók azonban rátámadtak a rendfenntartókra és sörösüvegekkel, valamint kitépett székekkel dobálták meg őket. Az összecsapásnak végül a rohamrendőrök vetettek véget, akik kiürítették a vendégszektort és egy másik lelátórészbe terelték az osztrák drukkereket. A rendőrség itt senkit sem állított elő, a verekedésben azonban többen megsérültek.

A mérkőzés 2-1-es graz-i győzelemmel zárult, a lefújás után már nem történt újabb rendbontás.Sporthírek