Összeomlott egy gyalogoshíd a függetlenség napján rendezett tűzijáték nézői alatt

Legkevesebb 25 ember sérült meg az amerikai Indiana államban, amikor összeomlott egy híd a függetlenség napjának tiszteletére rendezett esti tűzijáték nézői alatt. Az amerikai hatóságok vasárnapi közleménye szerint a baleset Merrilville városi parkjának taván történt, ahol az összeomlott gyalogoshídról körülbelül 50-en eshettek a vízbe.

“A gyalogoshíd összeomlásának nincs halálos áldozata” – jelentette be közleményében a helyi rendőrfőnök. Hozzátette: a baleset után 25 embert szállítottak a környező kórházakba. A rendőri vezető elmondása szerint egyik sérült állapota sem életveszélyes. Azt nem közölték a hatóságok, hogy az emberek milyen magasról estek a tóba.

Az amerikai Indiana állambeli Merrilville város hatóságai szerint a “Rejtett Tó-Park”-ban 10 ezer ember gyűlt össze szombaton este a tűzijátékra, amelyet július 4-e, vagyis az Egyesült Államok “születésnapjának” számító nemzeti ünnep, a függetlenség napjának tiszteletére rendeztek. A park tava fölött húzódó híd pár perccel este tíz óra után omlott össze. A rendőrök adatai szerint összesen körülbelül 50-en estek a vízbe, akiket az eseményt biztosító mentőcsapatok búvárai segítették ki a tóból.