Összekeverték a fülöp-szigeteki túszdráma áldozatainak koporsóit

A múlt heti fülöp-szigeteki túszdráma nyolc áldozata körül három koporsóját felcserélték – közölte a hongkongi kormány szóvivője csütörtökön. A tévedés azután derült ki, hogy az egyik áldozat családtagjai a hongkongi halottasházba mentek, hogy azonosítsák rokonukat, de a koporsóban egy másik áldozat feküdt.

“Három koporsóra rossz címkét tettek” – mondta a kormányszóvivő az AFP francia hírügynökségnek. Szerinte a hibát a manilai halottasházban követhették el, még azelőtt, hogy az áldozatokat hazaszállították volna. A túszdrámát vizsgáló bizottság elnöke, a manilai igazságügyi miniszter közölte, nem tud a cseréről.

Augusztus 23-án Manila központjában egy kirúgott rendőr, Rolando Mendoza hatalmába kerített egy turistabuszt, amelyben főleg hongkongiak utaztak. A tíz órán át tartó túszdráma során a busz nyolc utasa meghalt. A fülöp-szigeteki rendőrség elismerte, hogy számos hibát vétettek. Az ügyben vizsgálatot rendelt el az ország vezetője. Ennek részeként jövő hétfőn, a buszsofőr részvételével újrajátsszák a történteket. A bizottság ezután adja át jelentését Benigno Aquino elnöknek.
– Független HÍrügynökség –