Összekeverték a kitüntetetteket – RTL Klub

Az idei augusztus 20-ai ünnepség sem múlt el botrány nélkül. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium összekeverte Forgács Péter színész-színházigazgatót és Forgács Péter filmrendezőt. Még két hónapja a színházigazgatót értesítették, hogy megkapja a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, de az ünnepségen nem őt, hanem a filmrendezőt szólították – számolt be az RTL Klub Híradója.

A győri színházat két hónappal ezelőtt hívták fel azért, hogy megtudják az igazgató Forgács Péter adatait. Az ok, hogy augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével akarták kitüntetni. Az igazgató meghívót is kapott a miniszter aláírásával, és el is ment az Iparművészeti Múzeumba.

Az ünnepségen azonban nem őt, hanem a Balázs Béla-díjas filmrendezőt, Forgács Pétert szólították. A színész-színházigazgató azonnal elhagyta az ünnepséget.

A botrányos szervezéssel kapcsolatban az RTL Klub Híradója megkereste a minisztériumot. Végül közleményt küldtek, amiben leírták, hogy sajnálatos technikai hiba miatt a kiértesítések során a számítógép Forgács Péter színművész, igazgató, rendező adatait adta ki, így az értesítés tévesen hozzá jutott el. A minisztérium közleménye szerint mindkettőjüktől szóban és írásban is elnézést kérnek.

A színházigazgató azt mondja, hozzá nem jutott még el a bocsánatkérés.Sporthírek