Összehangolt akció a fővárosban – több száz csomag illegális cigarettát foglaltak le

Budapest több kerületében egy összehangolt akció keretében több száz csomag hamis cigarettát foglaltak le a vámosok csütörtök délelőtt. A füstölnivalót nem ellenőrzött körülmények között készítették, így nem kizárt, hogy az egészségre károsabb lehet, mint más dohányáru. Az üggyel kapcsolatban már több ember elszámoltatása megkezdődött.

A vámosok a VI., VIII. és XIII. kerületben tartottak nagyszabású akciót: üzletekben, piacokon és telepeken foglaltak le több száz csomag cigarettát. A dobozokon az adójegyek nem voltak eredetiek és maga a cigaretta is hamis volt. Nem ellenőrzött körülmények között készítették, így nem kizárt, hogy még károsabb az egészségre, mint más füstölnivaló – mondta el a Független Hírügynökségnek Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Hozzátette: az érintett boltok tulajdonosainak elszámoltatása már elkezdődött. Azt szeretnék kideríteni, hogy honnan érkezett az illegális áru. A szóvivő szerint elképzelhető, hogy ezeken kívül még több fővárosi boltban vagy piacon van a hamis cigarettából.

Az ellenőrzések tovább folytatódnak – mondta Sipos Jenő.