Összefogtak a tiszta környezetért

Gyönyörű tiszadobi táj
Gyönyörű tiszadobi táj
Tiszadob – A tiszadobi „Tiszavirág” Horgászegyesület és a Réti Mátyás Faluház csatlakozva a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Magyar Országos Horgász Szövetség, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Horgászegyesületek Szövetségének felhívásához, április 14-én környezetvédelmi és víztiszatsági akciót hirdetett.

Ennek keretében a Holt-ágak lakott és természetvédelmi területein és vízterületein tavaszi nagytakarítást végeztek. Felkérték mindazokat, akik szívügyüknek tekintik a vizek és annak környezetének tisztaságát, csatlakozzanak kezdeményezéshez. Szóltak a csónakkal rendelkező lakosoknak, horgászoknak, vízparti telektulajdonosoknak, hogy a vízfelületek megtisztításával, a telkek és a vízpart közötti területek rendbetételével segítsék a kezdeményezést.

A harmincöt résztvevő között voltak horgászok (csónakkal), részt vett a munkában hivatásos halőr, s nem hiányoztak a „Club 16” ifjúsági klub tagjai sem. Az összeszedett 56 zsák szemét elszállításáról a helyi önkormányzat gondoskodott.

A délig tartó akció végén a résztvevők véleménye: nagyon jó kezdeményezés, melyet évente többször meg kell ismételni, elsősorban azonban az emberekkel kell tudatosítani: A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön – tájékoztatta szerkesztőségünket Oláhné Nagy Ágnes, a faluház vezetője.

– Palicz István –