Összefognak a megyék

Közösen lobbiznak három megye vezetõi elmaradt fejlesztések mellett. Egyebek között a 81-es fõút átépítése és a Székesfehérvár – Komárom közötti vasúti személyszállítás visszaállításáért kezdeményezett együttmûködést Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megye szerdán, Bicskén.

Az összefogást Fejér megye kezdeményezte, hogy a szomszédos megyékkel összehangolják több területen a tevékenységüket, és együtt keressenek megoldást a problémáikra. A megyék a közlekedéssel kapcsolatos fejlesztéseket, a természet -és környezetvédelem, a kommunális hulladékgazdálkodás, a kulturális örökségvédelem, valamint a turizmus területén végzett munkájukat hangolják össze a jövõben – sorolta Tessely Zoltán, Bicske polgármestere.

Magyarország nagy lehetõségek elõtt áll, több olyan országos munka kezdõdött, amelyre a Közép-Dunántúli Régiónak, és a megyéknek fel kell készülni, ezért is tartják fontosnak a szomszédokkal az együttmûködést – mondta Balsay István, a Fejér Megyei Közgyûlés alelnöke az Önkormányzati, vidékfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának kihelyezett ülésén, Bicskén. Az ülésen részt vettek Pest és Komárom-Esztergom megyei képviselõk is. A három megyébõl 16 polgármester, kistérségi és megyei vezetõk.
Abban valamennyien egyetértettek, hogy közösen állnak ki a 81-es, ma halálútnak nevezett fõút 2X2 sávosra bõvítése mellett, hogy újra legyen személyforgalom a Székesfehérvár – Komárom közötti vasútvonalon, és hogy fejlesszék a Budapest – Bicske – Tatabánya – Oroszlány elõvárosi vasúti közlekedést is.

Fejér megye valamennyi szomszédos megyével kezdeményez együttmûködést. Az egyeztetés csütörtökön Érden, utána Móron, majd a megye déli részén folytatódik.