Összefogásra buzdít a Magyar Szociális Fórum

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) Kerekasztala szerint széles társadalmi összefogással és az egymás iránti szolidaritással kell megállítani a kormány antiszociális politikáját. Vasárnapi közleményükben az áll, minden olyan kezdeményezést támogatnak, mely arra irányul, hogy megakadályozzák a társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezését, illetve, hogy visszavonják az egészségügyi törvénycsomagot.

A társadalmi szervezeteket, érdekképviseleteket és politikai erőket is tömörítő Fórum június 29-én arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy vessék be a tiltakozás minden demokratikus formáját, beleértve a tömegmozgósítást is. A civil mozgalom közleménye szerint, a felhívás után vidéken máris több demonstráció szerveződött, ősszel országszerte számítani lehet megmozdulásokra.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szeptember 8-án tüntet Budapesten. A MSZF teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja ezt a megmozdulást. Ugyanezen a napon az Élőlánc is felvonulást tervez a közvagyon védelmében.

Emellett a MSZF támogatja a “Charta a szabad vasárnapért” kezdeményezést. Ezt a kampányt a KDNP, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége indította el augusztusban. Azt szeretnék elérni vele, hogy adják vissza az embereknek a pihenőnapjukat.