Összecsaptak a horvát szurkolók a bosnyákokkal

Összecsaptak a horvát szurkolók a bosnyákokkal
Összecsaptak egymással a horvát és a bosnyák szurkolók szerda délután Szarajevóban. A két ország válogatottja este egy barátságos mérkőzést vív egymással, a drukkerek azonban már kora délután összeakaszkodtak.

A belvárosban több tucat fanatikus verekedett össze. Az egyik helyi rádió riportere szerint többen vérző fejjel hagyták el a csetepatét.

A rendőrség tájékoztatása szerint legkevesebb három ember megsérült, több boltot és kávézót pedig szétvertek a randalírozók. A bosnyák csapat szurkolóinak többsége muszlim. 1992 és 1995 között a boszniai horvátok és a muszlimok 11 hónapig harcoltak egymás ellen.

 

Háborús bűnösöket támogatna a horvát válogatott
Háborús bűnösöket támogatna a horvát labdarúgó válogatott – adta hírül a Vecernji List című horvát napilap szerdán. A csapat egy barátságos mérkőzést játszana, aminek bevételét a háborús bűnökkel meggyanúsított volt horvát tábornokokat védő alapítvány kapná. A mérkőzésen a nemzeti tizenegy és a horvát elsőosztályban szereplő játékosok válogatottja játszana egymás ellen.

Slaven Bilic, a válogatott vezetőedzője az újságnak elmondta: “ezek az emberek nagyon sokat tettek Horvátországért, így ha egy mérkőzés segít rajtuk, akkor játszani fogunk”. A találkozó teljes bevételét a háborús bűnös tábornokok védelmét ellátó alapítvány kapná.

A vádlottak között szerepel Ante Gotovina, Ivan Cermak és Mladen Marka is, akik a vád szerint több száz szerb civilt gyilkoltattak meg és utasítottak ki Horvátországból, a szerb-horvát háború alatt. A szervezetet 2006 februárjában hozták létre, nem sokkal Gotovina elfogása után.

Horvátország legnépszerűbb csapata, a Dinamo Zagreb már támogatta az alapítványt, 140 ezer euróval.

 

Kitiltották a Milan drukkereit Genoából 
Kitiltották az olasz AC Milan szimpatizánsait Genoából, mivel a város biztonságért felelős vezetői tartanak egy esetleges szurkolói összecsapástól. További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek