Összecsapás a Fradi-Újpest meccs után – elõzetesben az egyik garázda

Harminc napra elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap a Ferencváros-Újpest focimeccs után történt rendbontások egyik résztvevõjét. A rendõrök összesen 23 embert állítottak elõ péntek este, a többieket már kiengedték, õk szabadlábon védekezhetnek.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Fradi-drukkereket a meccs lefújása után kordonok mögött vezették a Népliget felé, néhányan azonban rángatni kezdték a vasrácsokat.. Több helyen is feldöntötték a kordont, a rendõröket pedig üvegekkel dobálták. Az egyenruhások könnygázt és vízágyút is bevetettek, így tudták megfékezni a randalírozókat. A szurkolókat végül kétfelé szorították ki: a Népliget, illetve a buszpályaudvar irányába. Az Újpest szurkolóit csak ezután vezették ki a stadionból, egybõl a külön metróhoz. A vendégdrukkerek így már nem találkoztak a Fradi szurkolóival.

A mérkõzés után a rendõrök összesen 23 embert állítottak elõ, három rendbontó ellen szabálysértési eljárást indítottak. Két szurkolót hivatalos személy elleni erõszak miatt, tizennyolcat pedig garázdaságért vittek be. Az összecsapások közben két rendõr súlyosan, egy társuk pedig könnyebben sérült.

Az egyik elõállított végül õrizetbe került, a többieket kiengedték. A rendõrség indítványozta a férfi elõzetes letartóztatását, amelyrõl a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap döntött. Ellene egyébként garázdaság miatt folyik az eljárás – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kormos Endre, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.