Összeállt a Magyar Dal Napjának programja

Délután három órakor kezdődik augusztus 11-én a Magyar Dal Napja a Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján. A nyolc órás monstrekoncerten elhangzó csaknem nyolcvan slágert több mint kétszáz előadó közreműködésével hallgathatja meg a közönség a Sziget Nagyszínpadán. Ákos például Demjén dalt, Lovasi András egy Tankcsapdától ismert számot, a Magyar Dal Napjának ötletadója, Presser Gábor pedig a Neked írom a dalt című szerzeményt Novák Péterrel és Geszti Péterrel közösen adja elő a Hajógyári Szigeten augusztus 11-én – tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Vető Viktória, a Sziget Fesztivál sajtófőnöke.

Az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek majd fel a Sziget mínusz egyedik napján. Délután három órától a Budapest Bár előadói – Németh Juci, Rutkai Bori, Kiss Tibor, Keleti András és Lovasi András – szórakoztatják a közönséget. Utánuk egy rap blokk következik, színpadra lép az Animal Cannibals, a Sub Bass Monster, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel.

Négy órától Gerendás Péter áll a közönség elé, majd Neoton slágerek csendülnek fel. Utánuk lesz Beatrice, Ős-Bikini és Bikini is. Az underground csapatok, így az URH, a Kontroll Csoport, és a Sziámi már öt órától állnak színpadra. Őket Balázs Fecó követi. Ezután még két KFT szám hangzik el, majd Bródy János és Tolcsvay László örökzöldjei szólalnak meg.

Délután 6 órakor lép színpadra Cipő a Republicból, majd Szakcsi Lakatos Béla és Babos Gyula szerzeményeit hallhatja a nagyérdemű. Lovasi András a Csík zenekarral együtt lép fel, egyrészt saját dalát valamint egy Tankcsapda és egy Quimby szerzeményt is elénekel. A Pál Utcai Fiúk után érkezik Presser Gábor, Novák Péter és Geszti Péter, akik a Neked írom a dal című szerzeményt adják elő. Ezt a blokkot a Quimby zárja.

Somló Tamás, Geszti Péter és Dés László neve fémjelzi a következő blokk első felét, amelyben Rapülők és Jazz+Az dalok is felcsendülnek. Karácsony János és Katona Klári, később Földes Hobo László és zenekara áll színpadra. Este nyolckor, erre az alkalomra – Frenreisz Károlyból, Tátrai Tiborból, Török Ádámból, Ferenczi Györgyből, Vikidál Gyulából, Pálvölgyi Gézából és Takáts Tamásból – összeállt Rock Allstar csapat ad elő magyar “rock-klasszikusokat”. Ezt követi az Omega Tribute Band,é s felcsendül a 10000 lépés, a Fekete pillangó, és a Petróleumlámpa is Keresztes Ildikó, Kalapács József és Roy vendégszereplésével.

Később Szörényi Levente és Bródy János lép a Sziget Nagyszínpadára és a Társulat előadásában elhangzik egy összeállítás az István a királyból is. Este kilenckor Rúzsa Magdi elénekli a Ha én rózsa volnék című dalt, majd magyar musicalekből hangzik el válogatás Novák Péter, Gazdag Tibor, Puskás Péter, Fekete Linda előadásában. Aztán jön a csikidam és rockandroll, amelynek keretében a közönség meghallgathat egy Fenyő-Szikora duettet is. Fellép még az Edda, majd az utolsó órában hangzik el Ákos előadásában egy Demjén szám. Őt követi Zorán és a Back II Black: a Zene nélkül mit érek én? című örökzölddel.

A nyolc órás monstrekoncertet este 11 óra előtt a finálé zárja majd.