Sporttudományos road-show indul

Sporttudományos road-show-t indít az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sportállamtitkársága és a Magyar Sporttudományi Társaság.

A sportot és az egészségeséletmódot népszerűsítő program április 4-én indul Pécsett, és két és fél hónapon keresztül, összesen nyolc helyszínen rendezik meg – jelentette be Elbert Gábor, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára kedden budapesti sajtóértekezletén.

A rendezvénysorozat további állomásai: áprilisban Veszprém, Keszthely, májusban Nyíregyháza, Budapest, Szeged, Szombathely, majd június közepén ismét a fővárosban.

A konferenciasorozaton belül egy sportolói példakép program is elindul, hogy a fiatalokkal és a tágabb értelemben az egész magyar társadalommal megértessék a mozgás fontosságát. Minden helyszínnek lesz egy-egy arca: így például Észak-Magyarországon a triatlanos Kropkó Péter, Dél-Alföldön a korábbi kézilabdázó, Mezei Richárd, Közép-Magyarországon pedig a tájfutó világbajnok, Monspart Sarolta.

A konferenciák témái között szerepel egyebek között a népegészségügy, a drogprobléma, a sportturizmus és a rekreáció.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek