Sporttörténelmet írt a Tiszakeszi

A bajnokcsapat
A bajnokcsapat
Tiszakeszi – Bajnoki címet és megyei első osztályú tagságot szerzett a Tiszakeszi KÜSE labdarúgócsapata.

A hét végén ugyan „csak” egy pontot szerzett a Tiszakeszi Községi és Üzemi SE labdarúgócsapata a megyei II. osztály Közép csoportjában – a Tibolddaróc elleni 2-2-es, idegenbeli döntetlennel –, azonban ez is elegendő volt ahhoz, hogy már négy fordulóval a befejezés előtt bajnoki címet ünnepelhessenek.

Igazi csapatként értük el ezt a nagyon szép sikert.” Molnár jános

Ezzel sporttörténelmet írtak, hiszen eddig még nem nyertek bajnokságot a megyei II-ben, és soha nem szerepeltek az egycsoportos megyei I-ben. Nem abszolút újoncok a megyei elitben, mert az 1982/83-as bajnokságban belekóstoltak a megyei első osztály „levegőjébe”, ám akkor két csoportban, 14-14 csapattal zajlottak a küzdelmek. Tehát az ősszel kezdődő idény lesz a tiszakeszi futball fennállásának legnagyobb sikere! A Tiszakeszi 34 évvel ezelőtti szereplése egyébként a „feledhető” kategóriába sorolható, hiszen a 26 meccsből mindössze egyszer győztek, és három döntetlent értek el, miközben közel száz gólt vételezett a védelmük, és csak 19-et hozott össze az akkori csapat.

Évek óta ostromolták

A bajnoki címhez vezető útról beszélgettünk Molnár János edzővel, aki immár hat éve dirigálja a csapatot. Nem is eredménytelenül, mert az elmúlt öt évben a 4. helynél rosszabb helyezést nem értek el. 2014-ben a 3., 2015-ben a 2., most pedig az 1. helyen zártak. Vagyis 3 éves „ostrom” után vették be a megyei I. várát.

Sokan segítettek

– Igazi csapatként értük el ezt a nagyon szép sikert – kezdte Molnár János. – Éppen ezért név szerint senkit sem akarok kiemelni. A fiúk végig lelkesen, koncentrálva és alázattal játszottak a bajnokság során. Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt öt évben kétszer mi kaptuk a fair play-díjat a csoportunkban, vagyis az eredményes játék általában sportszerűséggel is párosult.

A tréner elmondta, hogy munkáját Borza Gyula elnök, Borza Lajos, Csanálosi Gábor, Kruj József, Tóth Imre, valamint Sipos Imre elnökségi tagok segítették (utóbbi sport­ember a község polgármestere is egyben). A klubot az önkormányzat támogatta legnagyobb mértékben, de több vállalkozó és magánszemély is a szponzorok közé tartozik. Remélik, hogy a megyei I-ben is megmaradnak ezek, vagy létszámuk tovább bővül a nyáron.

– A keret zöme alkalmas a magasabb osztályra, ezért nyáron csupán 5–6 fő igazolását tervezzük. Szeretném külön megköszönni Dobos Attilának, a Kazincbarcikai SC játékosának, aki Tiszakesziből származik, hogy segített, hogy hetente egy edzés megtartásával járult hozzá céljaink eléréséhez.

Több megyei II-es bajnoki címre aspiráló csapat vezetőjével beszélve szinte valamennyien azt a gondjukat fogalmazták meg, hogy az esetleges feljutás után a legfőbb gondot a megnövekedett utánpótláscsapatok megszervezése és versenyeztetése jelentené számukra. Mi ezen a téren a helyzet Tiszakesziben?

Megkapták a licencet

– A megyei I-ben tudomásom szerint hét utánpótláscsapat indítása kötelező – mondta a kesziek edzője. – Nekünk jelenleg öt csapatunk szerepel a korosztályos bajnokságokban. A fennmaradó két csapat szervezése nem hiszem, hogy gondot okozna, vagyis ez nem lesz akadálya a megyei I-es szereplésünknek. Egyébként a licencet már megkaptuk a magasabb osztályra a szövetségtől.

Mező László


A Tiszakeszi bajnokcsapatának névsora

Bak Krisztián, Bartók János, Borza Csaba, Bubenkó András, Dósa Jenő, Egyed Attila, Farkas László, Gaál Gergő, Grolmusz Csaba, Koczka Ferenc, Kovács Erik, Lovász Gábor, Molnár Krisztián, Molnár Varga Csaba, Molnár Varga Gábor, Nagy Sándor, Potyka Márk, Rémiás István, Rontó Zoltán, Sepsi László, Sófer János, Soltész Krisztián, Szabó Viktor, Szakál Zsolt, Tamás József, Török András, Zselenák Viktor.
hirdetés


hirdet�s