Sporttal, konferenciával ünnepel a szociális ágazat

Miskolc – A Szociális Munka Hetét már hatodik alkalommal rendezik meg Miskolcon.

A Szociális Munka Napja november 12-e. E nap tiszteletére tartanak Miskolc szociális, gyermekvédelmi, fogyatékosügyi és az idősellátásban tevékenykedő intézményei egyhetes rendezvénysorozatot november 8-a és 12-e között.

A Szociális Munka Hetét már hatodik alkalommal rendezik meg az érintett intézmények vezetői, mondta el sajtótájékoztató keretében Földessy Judit, a Miskolci Családsegítő Központ igazgatója, aki hozzátette: több céljuk van a rendezvénysorozattal. Szeretnék megmutatni a város szociális intézményrendszerét mindazoknak, akiknek szükségük van rá, de azoknak is, akiknek esetleg a jövőben alakul úgy az életük, hogy segítségre szorulnak. Szeretnék elérni, hogy a szociális munka társadalmi elismertsége növekedjen a jövőben, de a hét arra is szolgál, hogy a sokszor mentálisan megterhelő munkában elfáradt szociális dolgozók kicsit kikapcsolódjanak, felüdüljenek.

Hétfőn szakmai nap lesz, kedden sportnap, szerdán szocio-túra, csütörtökön információs nap, pénteken pedig ünnepség keretében elismeréseket osztanak ki az ágazat kimagaslóan teljesítő dolgozóinak.