Sporttörténelmet írtak a sajókazai focisták

Sajókaza – A bajnokcsapat tagjai a második sajókazai sportbálon vették át június 14-én az aranyérmeket. Kazai Szabina műsorközlő köszöntötte a szép számú közönséget.

Negrutz Ágoston főszponzor, a Vekni Kft. tulajdonos igazgatója idézte fel a bajnokság legfőbb történéseit. Elmondta, hogy az elmúlt év őszén az volt a célkitűzésük, hogy a kazai focicsapat valahol az 1-5. helyezés között végezzen a megyei második osztályban. Az együttes azonban veretlenül araszolt előre és az őszi szezon végére már módosított a célon a vezetőség:elérhetőnek tartotta a bajnoki cím megszerzését. Ritka dolog, amikor egy gárda úgy végez az élen, hogy mindössze egyetlen alkalommal szenved vereséget. Sajókaza futballcsapata történelmet írt, véghezvitte azt a bravúrt, hogy felkerüljön a megyei I. osztályba – jelentette ki Negrutz Ágoston -, ennek az értéke annál is jelentősebb, mivel 33 évvel ezelőtt nyertek utoljára bajnokságot. Mind a három csoportban elsők lettek volna ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel, ráadásul a legkevesebb gólt kapták: 30 meccsen mindössze 17-et.

Szép siker

Köszönetet mondott az egyesület vezetése nevében Kálmán Vilmos edzőnek, aki fáradtságot nem ismerve mindent elkövetett ezért a szép sikerért. Kijárt a dicséret a település önkormányzatának is az anyagi támogatásért. A szurkolók is sokat tettek azért, hogy a csapat kiválóan szerepeljen. Ezt követően Negrutz Ágoston a bajnokcsapat egy-egy pólóját átadta a támogatóknak és az elnökségi tagoknak, név szerint Stefán László polgármesternek, Sarkadi Péternek, a Toyota Eger igazgatójának, Boros Bélának, az ÉHG igazgatójának, valamint Harzsó Istvánnak, Lévai Istvánnak, Lengyel Jánosnak, Harzsó Boglárkának, Benedek Gyulánénak és Zupkó Károlynénak.

Ezután Kis Károly, a Sajókazai Sportegyesület elnöke értékelte a 2007/08-as idényt, majd Stefán László polgármester gratulált a településnek hírrnevet szerző futballistáknak. Ezt követően dr. Engel György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség alelnöke és dr. Takács László, a fellebbviteli bizottság elnöke átadták az aranyérmeket a játékosoknak és Kálmán Vilmos edzőnek.

B. Gy.
hirdetés


hirdet�s