SPORTPOLITIKA: A NOB elnöke üdvözölte Debrecen kandidálását

Jacques Rogge, a NOB elnöke elismerőleg nyilatkozott Debrecen városának a 2010-es első Ifjúsági Olimpia megrendezésére irányuló szándékáról hétfőn.

“Örülök a magyar város érdeklődésének, hiszen az Ifjúsági Olimpia megrendezésére nem csak milliós nagyvárosok vállalkozhatnak, s tudjuk, hogy a magyarok kiválóan szervezik, rendezik a nagy világversenyeket.” reagált a NOB-elnök a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

Peter Weiss, az IAAF főtitkára is messzemenőleg támogatja a hajdúsági város kezdeményezését: “Az IAAF tagországai számára a Debrecenben rendezett atlétikai világversenyek követendő példával szolgálnak.”

A NOB köreiből származó értesülés szerint Moszkva mellett a következő városok nyújthatják be jelentkezésüket augusztus 31-ig: Athén, Berlin, Torino, Algír, Szingapúr, Guadalajara és Guatemalaváros. A pályázatok elbírálása az év végén történik meg, hivatalos bejelentés pedig 2008 februárjában várható az ügyben. A NOB vezetői a júliusi guatemalavárosi 119. NOB-ülésen döntöttek a kétévenként megrendezésre kerülő ifjúsági ötkarikás játékoknak az olimpiai ciklusba iktatásáról 2010-től.