Sportos szerelem

A debreceni Raics Katalin és a pécsi Rigó Roland ismeretsége a korcsolyapályán kezdődött, négy és fél évvel ezelőtt, a két nagyvárosban pezsgő „jeges” életnek köszönhetően.

Időközben hiába szűnt meg Pécsett az egyesület, az akkorra már megerősödött érzéseknek nem vetett végett a távolság. Roland megszállott bicajozásba kezdett, azzal az előrelátó szándékkal, hogy ha nem lenne pénze a hosszú utazásra Debrecen és Pécs között, ő bizony megteszi ezt a távot akár két keréken is.

Erre egy ideig nem került sor, no nem az anyagiak hiánya miatt, hanem érettségi után Katalin úgy döntött, hogy a déli országrészben jelentkezik egyetemre, hogy közeli kapcsolatban maradhasson szerelmével.

Formába hozta a „flúgos”

Most már csak a nyári együttléteket kellett megoldani, és az utazás romantikus megoldására választotta Roland a kerékpáros haladást. – Ebben az évben már tudatosan készültem a nagy útra – fejti ki Roland. Először is a spórolt pénzemből a kerékpáromat hoztam minőségi állapotba. Aztán formábahozás végett résztvettem a Tour de Flúgos elnevezésű 500 kilométeres túrán, amelyet 29 óra alatt teljesítettem.

Ezután már úgy is vehetnénk, hogy a Pécs-Debrecen táv ehhez képest gyerekjátéknak tűnt, de azért egyedül, negyven fokos melegben, kísérő kocsi és társak nélkül, fizikai és lelki próbát jelentett. Mikor megérkeztem, nem is futotta másra erőmből, mint egy kiadós alvásra.

A mennyasszony az elmondottakhoz annyit tett hozzá, hogy ő is szívesen teker barátjával egyetemi tanulmányai mellett kikapcsolódásképpen a Mecsekben, ami alföldi lány létére kezdetben eléggé megerőltetőnek hatott. Az esküvőt a diploma megszerzése után tervezik, de arról még nem döntöttek, hogy nyeregben, vagy koripályán mondják-e ki a boldogító igent.

Kiss Erzsébet