Sportos bemutatkozás a sportközpontban Kazincbarcikán

A súlyemelők is megmutatták magukat
A súlyemelők is megmutatták magukat - © Fotók: Zele Tímea
Kazincbarcika – Tizenhét sportegyesület mutatkozott be hétfőn a Don Bosco Sportközpontban.

Hagyományteremtő céllal mintegy két­ezer diák bevonásával rendezték meg Kazincbarcikán az I. Nagy Sportágválasztó Show-t. A nem mindennapi programon először Szitka Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dobi Zoltán, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség asztalitenisz-szakágvezetője invitálta a résztevőket a július 20-ai Kennedy Shriver Emléknapra.

file701rx62t3pj3ojr528b_650

A rendezvényen tizenhét sportegyesület, a birkózók, a súlyemelők, a ritmikus gimnasztikás lányok, a karatékák, a vízilabdázók, az atléták, a teniszezők, a tollasozók, a triatlonosok, a kézilabdások, a KBSC utánpótlás-játékosai, a röplabdások, a kosárlabdázók, a jégkorongosok, a futsalosok, a helyi kerékpárosok és az íjászok adtak ízelítőt tudásukból.

Díjat is átadtak

A programon átadták a „Kazincbarcika Város Sportjáért” kitüntető díjat is, amit ebben az évben a 2016/2017-es tanév országos diákolimpiai pontversenyen elért első helyezéséért a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolának ítélt a szakmai kuratórium. Az elismerést Kondorné Sztojka Ágnesnek, az iskola igazgatójának és a sportolóknak Szitka Péter polgármester és Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség regionális irodavezetője nyújtották át.

file701rx646rk0458tb343_650

A sportágválasztó show meglepetésvendége a kazincbarcikai születésű Deniz, Fonogram és BarcikArt-díjas rapper, énekes és dalszövegíró volt.

– ÉM –