Sportlövő vk – Zwickl-Veres és Tátrai is messze volt a döntőtől

Gabala/Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) – Zwickl-Veres Kata a női kisöbű sportpuska összetett számában, míg Tátrai Miklós a férfi légpisztolyosok versenyében volt messze a finálétól és az olimpiai kvóta megszerzésétől az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupaverseny csütörtöki versenynapján.

A viadal honlapja szerint Zwickl-Veres 577 körrel zárta a 3×20 lövéses alapversenyt, és 41. lett. A nyolcas döntőhöz 584 körre volt szükség.

A pisztolyosok 10 méteres számában Tátrai 567 körrel zárt, ami a 69. helyet jelentette a számára a 116 fős mezőnyben.

A nap során rendezték meg a férfi kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számának selejtezőjét is, melyben a már egyaránt riói kvótát szerzett Sidi Péter és Péni István is kiválóan lőtt. Előbbi 1175 kört, míg utóbbi 1173 kört ért el, s jutott be a pénteki alapversenybe. A 18 éves Péni – aki hétfőn légpuskában szerzett riói kvalifikációt – ezzel megdöntötte saját junior országos csúcsát.

Gabala az idei utolsó kvótaszerző versenye a puskás és pisztolyos szakágnak, egyben az egész kvalifikációs sorozatban az utolsó előtti a puskásoknak, pisztolyosoknak és koronglövőknek. Az azeri városban a légfegyveres számokban 3-3, míg a többiben 2-2 olimpiai helyet osztanak ki.

Eddig Sidi és Péni mellett a szintén puskás Szabián Norbert, illetve az egyaránt pisztolyos Tobai-Sike Renáta és Csonka Zsófia vívta ki az olimpiai indulás jogát.

– MTI –