Sportlövő Eb – Nem jutottak döntőbe a magyarok szombaton

Akt.:
Budapest/Maribor, 2015. július 25., szombat (MTI) – Egyik számban sem sikerült döntőbe jutnia magyar versenyzőnek a felnőttek között a maribori sportlövő Európa-bajnokság szombati napján.

A férfi szabadpisztolyosoknál Tátrai Miklós és Nagy László próbálkozott, előbbi 532 körrel a 41., utóbbi 519-cel az 58. lett a selejtezőben. A nyolcas döntőhöz legalább 552 kör kellett.

Férfi dupla trapban három magyar indult, közülük a bakui Európa Játékokon ezüstérmes, olimpiai hatodik Bognár Richárd, valamint Palkovics András egyformán 131 koronggal zárt, míg Gerebics Roland 128-at lőtt a 150 lövéses alapversenyben. Ez egyikük számára sem volt elegendő a hatos fináléba kerüléshez, amihez legalább 139 korongra volt szükség. Bognár a 16., Palkovics a 17., Gerebics pedig a 18. helyen végzett a 26 fős mezőnyben, ez a csapatok rangsorában a negyedik helyet jelentette – az Eb honlapja alapján.

A junioroknál ugyanakkor született egy magyar bronzérem a szombati versenynapon: az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István a szabadpuska 60 fekvő számban lett harmadik – a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s