Sportjogi kurzus indult a Miskolci Egyetemen

Akt.:
Sportjogi kurzus indult a Miskolci Egyetemen
Miskolc – „Futballcentrikus sportjog” címmel előadássorozatot indított a Miskolci Egyetem Jogi Karán a Polgári Jogi Tanszék – tudtuk meg dr. Tóth Gergő Józseftől, a tanszék doktoranduszától.

„Bíró György Professzor Úr ötlete nyomán a tanszék munkatársaival úgy éreztük, hogy a sportjog, mint speciális jogág – különösen annak gazdasági jelentőségére tekintettel – megérdemel egy tárgyat a képzésünkön belül. E körben a tanszék és a Civilisztikai Intézet mindig előremutató volt a kar oktatási egységei között.” – hangsúlyozta a tanszék doktorandusza.

Bár a kurzus alapvetően a hallgatóknak szól, egyes előadásokon a hallgatókon kívül más érdeklődők is részt vehetnek, tekintettel arra, hogy a sportjog hazai neves képviselői nagy érdeklődésre számot tartó témákról beszélnek majd. Ezekre az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel vár a Tanszék.

Az elmúlt héten Dr. Nemes András egyetemi docens (Testnevelési Egyetem), sportjoggal foglalkozó ügyvéd tartott vitaindító előadást a sportjog alapjairól. Ezen a héten (2015. március 3., 16:00, XXXII. előadóterem) Dr. Borbély Zoltán (ügyvéd, korábbi Legfőbb Ügyészségi szóvivő, MLSZ jogi és sajtó irodavezető) tart előadást a sportjog jelenleg aktuális kérdéseiről (futballhuliganizmus, sportszerződések, UEFA előtti eljárás). Dr. Borbély Zoltán előadása nyilvános lesz. A további időpontokról a Polgári Jogi Tanszék folyamatos tájékoztatást ad.
hirdetés


hirdet�s