SPORTIRÁNYÍTÁS: Új elnök a Nemzeti Sporttanács élén

Megtartotta első ülését a Nemzeti Sporttanács azóta, hogy Sárközy Tamást nevezte ki a testület elnökévé Sólyom László. Az új elnök a szeptemberben leköszönő Vitray Tamás helyét veszi át. A pénteki zárt ülésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, valamint Gyenesei István, sportért felelős miniszter is.

Ülést tartott a Nemzeti Sporttanács, melynek elnöke a távozó Vitray Tamás helyére Sárközy Tamás lett. Az ülésen megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Gyenesei István elmondása szerint, a miniszterelnök a feladatok, illetve a felelősség pontos és egyértelmű meghatározását várja a magyar sportélettől és a Nemzeti Sporttanácstól. A sportért felelős miniszter a Független Hírügynökségnek elmondta, a tanács az utóbbi időben nem tudta azt a funkciót betölteni, amire a törvény lehetőséget biztosít a számára, így gyakorlatilag határozatképtelen volt. A miniszter hozzátette: jelzésértékű, hogy a Nemzeti Sporttanács mostantól minden ülését a Parlamentben fogja tartani.

A Nemzeti Sporttanács, egy a kormány mellett működő kiemelt sporttestület, javaslattevő és tanácsadó funkcióval, ahol a civil túlsúlynak kell érvényesülnie. 2004 nyarán alakult, elnöke 2008 szeptemberéig Vitray Tamás volt , kinek helyére Sárközy Tamást nevezte ki a köztársasági elnök. A szervezet mindenkori társelnöke, az aktuális sportot felügyelő miniszter, jelenleg Gyenesei István.