Sportdiplomáciai botrány az ungvári magyar főkonzulátuson

Az ukrán FC Time Lviv teremlabdarúgó-csapat vezetői azt állítják, hogy Magyarország ungvári külképviseletén megalázó módon utasították vissza a szurkolók vízumkérelmét, akik a Szerbiában rendezendő UEFA Futsal Bajnokság csoportmérkőzéseire szerették volna elkísérni a csapatot – adták hírül szerdán a vezető ukrán sajtóorgánumok.

A botrányos eset országos ellenszenvet válthat ki Ukrajnában Magyarországgal szemben.

Jevhenyij Moszkvin, a labdarúgócsapat sportigazgatója a sajtónak elmondta, hogy a gárda 50 szurkolója tranzitvízumért folyamodott a magyar főkonzulátushoz, hogy elkísérhesse a csapatot a Szerbiában esedékes mérkőzéseire. A lembergi (lvovi) Fc Time vezetőségi tagja személyesen vitte be a magyarországi külképviseletbe a szükséges okmányokat, ám elmondása szerint az ügyintézéssel foglalkozó konzul eleve előítéletesen és agresszívan viselkedett.

– A konzul minden egyes igazolásba belekötött – közölte az újságírókkal Jevhenyij Moszkvin. – Majd egyszerűen lesöpörte az asztalról az útleveleket és az UEFA által küldött meghívókat, hozzáfűzve, hogy kifejezetten nem szereti az ukránokat

A csapatot elkísérni szándékozó félszáz szurkoló ezért most Románián keresztül kénytelen Szerbiára utazni, hogy jelen lehessen a kétszeres ukrán bajnokcsapat meccsein. Az UEFA Futsal Cup elitkörének A csoportjában az FC Time Lviv a szerb bajnokcsapat otthonában a címtartó portugál SL Benficával, a szerbiai KMF Ekonomac Kragujevac-cal és a horvát MNK Nacional Zagreb-bal méri össze erejét.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Nagyvilág kategóriából