Körbepiszkították a sportcsarnokot?

Akt.:
Körbepiszkították a sportcsarnokot?
Miskolc – Előfizetőnk jelezte, hogy emberi ürülékkel van tele a sportcsarnok főbejáratának környéke.

Sejtése szerint hajléktalanok, vagy ittas emberek tehetnek róla. Kinek a feladata eltüntetni? Mit tudnak tenni ellene? – kérdeztük az illetékest.

“A Miskolc Városi Szabadidőközpont területén és az épületeink mellett folyamatosan végezzük a takarítási munkákat. Ez vonatkozik a zöld területek ápolási, felújítási munkáira is.” – válaszolt Egri István, a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatója.

“Az épületeink mellett, a népkerti oldal lépcsői alatt gyakran jelennek meg hajléktalanok – általában az esti óráktól hajnalig – akiknek a távoltartását a vagyonőr szolgálatunkon keresztül próbáljuk megoldani. Az Ön által említett jelzés után körbejártuk a területünket és nem találtunk emberi ürüléket, különösen nem a Sportcsarnok bejárata előtt. Egyébként tájékoztatom, hogy a Szabadidőközpont körüli területek közterületek, amelyek kezelése nem tartozik a feladataink közé.”

Naponta egyszer


A város forgalmasabb tereit, utcáit naponta egyszer takarítják. Ide tartozik a sportcsarnok előtti tér is – erről már Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője beszélt lapunknak.

– A város köztisztaságról szóló rendelete szerint viszont az ingatlan határvonalától vagy kerítésétől, tömbtelkes beépítés esetén az épület falsíkjától mért 10 méteres területsávot tisztán tartani, illetve tisztántartásáról gondoskodni nem a város takarítását végző Városgazda feladata – fogalmazott. – Hanem tisztántartásra kötelezett feladata, aki az ingatlan, ingatlanrész tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője, másnak a használatában lévő ingatlanok (ingatlanrészek, helyiségek, üzlethelyiségek) esetében a bérlő, üzemeltető, illetőleg azt bármilyen más jogcímen használó.

Hozzátette: a tisztántartási kötelezettség a területsávba eső járdára, zöldfelületre, teraszra, árokra, annak műtárgyaira, a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolítására, dísz- és egyéb burkolatokra vonatkozik, de csak a közút szegélyéig terjed. Az ingatlan tisztántartási sávjában található szemetet össze kell gyűjteni és azt a tisztántartásra kötelezett tulajdonában lévő vagy általa bérelt hulladékgyűjtő edényzetbe kell elhelyezni.

ÉM
hirdetés
hirdet�s