Sport

2019.04.06. 19:27

Labdarúgó NB I - Győzött és harmadik maradt az Újpest

Budapest - A házigazda Újpest a hajrában fordítva 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton, ezzel megőrizte harmadik helyét a tabellán.

Budapest - A házigazda Újpest a hajrában fordítva 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton, ezzel megőrizte harmadik helyét a tabellán.

A fővárosi lila-fehérek sorozatban harmadik sikerüket aratták az NB I-ben, míg a vendég kövesdiek egymás után harmadszor kaptak ki idegenben.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Újpest FC - Mezőkövesd-Zsóry FC 2-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2288 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Traoré (85.), Zsótér (86.), illetve Drazic (22.)

sárga lap: Beridze (39.), Ristevski (76.), Zsótér (80.), illetve Szalai A. (6.), Szappanos (61.), Meszhi (81.), Iszlai (83.)

Újpest:

Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Diallo (Onovo, a szünetben) - Rácz, Nagy D. (Zsótér, a szünetben), Nwobodo (Beridze, 12.) - Traoré

Mezőkövesd:

Szappanos - Farkas D., Szalai A., Katanec, Silye - Meszhi, Szeles (Bertus, 66.), Moutari (Vajda, 86.) - Drazic, Iszlai, Molnár G.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, a vendégek azonban veszélyesebbek voltak a kapura. Az Újpest csupán egyszer, míg a kövesdiek hatszor próbálkoztak a gólszerzéssel, s utóbbiak a félidő derekán meg is szerezték a vezetést.

A szünetben Nebojsa Vignjevic, a fővárosiak edzője kettős cserével próbált frissíteni csapatán, ez pedig megtette a hatását: a második játékrészben átvette a kezdeményezést az Újpest, a Mezőkövesd jobbára a védekezésre és az eredmény őrzésére rendezkedett be. A vendégek ellenállását aztán olyannyira jól sikerült megtörnie a hazaiaknak, hogy a hajrában két perc alatt két gólt szereztek, ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Traoré, a hazaiak dél-afrikai csatára egymás után a harmadik mérkőzésen lőtt gólt 11-esből.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!