Sport

2019.03.03. 14:00

Nagy Tibor a dobogó tetején

Athén, Miskolc - A baptista iskola birkózója aranyérmes lett az Akropolisz Kupán.

Athén, Miskolc - A baptista iskola birkózója aranyérmes lett az Akropolisz Kupán.

Nagy Tibor a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola 7. osztályos tanulója, a Téglagyári Baptista Sportegyesület sportolója, a magyar válogatott keret tagja. Négy éve kezdte pályafutását a birkózó szakosztályban – jelezte Molnárné Kertész Ildikó igazgató.

Mindet megnyerte

– Rövid múltja ellenére máris gyönyörű eredményekkel büszkélkedhet egyesületünk – mondta az igazgató. – Két válogatott kerettagot sikerült kinevelnie edzőnknek, Horváth Gyulának. Sportolóink számos kupát hoztak el országos és nemzetközi bajnokságokról. Nagy Tibor és Berki Richárd 2018-ban elnyerte a Miskolc Kiváló Sportolója címet is.

A sok munka eredményeként Tibor Athénba utazhatott az Akropolisz Kupára. A nemzetközi U15 tornát az olimpiai központban rendezték február 23-án és 24-én, 25 ország birkózóival. Tibor négy nemzet sportolójával – albán, görög, német, szlovák – küzdött meg, minden mérkőzésén győzött, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!