Sport

2019.03.20. 13:36

Immár 23. alkalommal ugranak medencébe

Miskolc - Szombaton és vasárnap úszó-„nagyüzem” lesz a városi uszodában.

Miskolc - Szombaton és vasárnap úszó-„nagyüzem” lesz a városi uszodában.

A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség és a Miskolci Sportiskola a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezi meg március 23–24-én a XXIII. Víz Világnapi nemzetközi úszóversenyt.

A határon túlról is

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: a verseny szombaton 9.00-tól, míg vasárnap 9.30-tól kezdődik. A nevezést a megadott határidő előtt le kellett zárni, ugyanis pár nap alatt rengeteg akkreditáció futott be, azonban a létesítmény csak bizonyos számú résztvevőt bír el a két nap alatt. Hölcz Péter verseny­igazgató azt közölte, 450 úszó vesz részt a viadalon, 2500 rajtot bonyolítanak le, 34 versenyszámban 108 eredményhirdetést tartanak, valamint a 34 honi klub mellett érkeznek úszók a határon túlról is az uszodába. Korosztályok: a 2001-ben születettektől egészen a felnőttekig.

Kiss Attila, a megyei szövetség vezetője úgy nyilatkozott, ez a vetélkedés sikeres, színvonalas versennyé nőtte ki magát 1997 óta, egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy az úszás nagy népszerűségnek örvend mind országos, mind helyi szinten.

Még van szerepük

Sallai Ferenc főszervező, a Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezet alelnöke és dr. Fázold Ádám, a Magyar Hidrológiai Társaság tiszteleti tagja is beszélt a víz fontosságáról (az ENSZ 1993-ban nyilvánította március 22-t a víz világnapjává), és örömüket fejezték ki amiatt, hogy a versenyt már 23. alkalommal rendezik meg. Aláhúzták, az induláskor eltervezett célt elérték, de még van szerepük abban, hogy a közgondolkodást megváltoztassák a sporton, az úszáson keresztül. Az is kiderült, hogy vélhetően a Magyar Úszó Szövetség is képviselteti magát az erőpróbán.

ÉM-MI


Később indul

Előzetesen úgy volt, hogy nem lesz forduló ezen a hét végén a férfi vízilabda OB I-ben, de aztán a szövetségben mégis kiírták a játéknapot erre a hétvégére, amikor itthoni összecsapása van a PannErgy-MVLC csapatának. A miskolci úszóverseny szervezői szerették volna elérni, hogy a vendég Eger pénteken érkezzen a „Keménybe”, ám a hevesiek ebbe nem mentek bele, ugyanis szerdán (is) játszanak, a Szolnokkal. Így a meccs szombaton lesz, a korábban meghirdetettől fél órával később, 20.30-tól kezdődik – az aznapi úszóprogram után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!