Sport

2019.02.20. 09:13

Mezőkövesd Zsóry FC: Minél több villanást akarnak

Mezőkövesd - Megismétlődik a szombati párosítás: csak fordítva és más sorozat keretében.

Mezőkövesd - Megismétlődik a szombati párosítás: csak fordítva és más sorozat keretében.

A Magyar Kupában a nyolc közé jutásért küzdenek a csapatok. A Mezőkövesd Zsóry FC számára az első felvonás szerdán 17 órakor kezdődik, a Szombathelyi Haladást látják vendégül a stadionjukban. A sárga-kékek és a zöld-fehérek a napokban az NB I-es bajnokság 21. fordulója keretében a vasi megyeszékhelyen csaptak össze. A borsodiak 2–1-re nyertek az élvonal – szinte reménytelen helyzetben lévő – sereghajtója ellen, így a mai találkozónak is abszolút esélyesei.

Minden meccs fontos

– Nehéz az ilyen és ehhez hasonló mérkőzésekről beszélni – kezdte Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Arra gondolok, hogy sok csapat vagy klub súlypontozza a fellépéseit, és valamelyik sorozatot előnyben részesíti a másikkal szemben. Így elképzelhető, hogy a vendégünknél a kiesés ellen való küzdelem előnyt élvez a kupával szemben, de erre nem vehetünk mérget. Hiszen nem tudjuk, hogy milyen célt vagy célokat tűzött ki maga elé erre az esztendőre a Haladás. Ennek következtében szó szerint kíváncsian várjuk, hogy játékosaik motiváltak lesznek, vagy sem, azaz milyen állapotban érkeznek hozzánk. Magunkról annyit, hogy nálunk minden meccs, minden sorozat számít, hiszen filozófiánk változatlan: amelyik kilencven percre kimegyünk a pályára, azt meg akarjuk nyerni.

Triatlon nagyhét

A kövesdieknek – hat nyeretlen bajnoki után – úgy kellett a szombathelyi 3 pont, mint egy falat kenyér – mondtuk a szakvezetőnek, mire így reagált:

– Mi más számtan szerint kalkuláltunk. A játékot figyeltük, a játékunk pedig rendben volt, ezért tudtuk, hogy előbb vagy utóbb, de eredményesek leszünk. Villantunk néhányat, például Drazic kétszer is, és az a célunk, hogy szerdán este minél több villanást produkáljunk.

Arra a megállapításunkra, mely szerint tiszaújvárosi mintára „triatlon nagyhét” elé néznek, hiszen szombattól szombatig nagyüzem vár a csapatra, a tréner ezt felelte:

– Szombathelyen győztünk, ellenük szerdán is nyerni akarunk, és ha ez megtörtént, akkor térjünk vissza február 23-ra, a Kisvárdával szembeni bajnokira.

Ami a hazaiak összeállítását illeti: eljutottunk oda, hogy már nem beszélnek kezdőkről és cserékről, hanem kizárólag kerettagokról. A mester szerint minden attól függ, hogy az adott játékos milyen állapotban van.

– A gyepre lépők valamennyien a Mezőkövesd játékosai, ennek szellemében kell teljesíteniük – hangsúlyozta Kuttor Attila.

Iszlai és Tóth B. elviekben már szerepet kaphat, de óvatosságból még aligha vetik be őket. A maródiak listáján csak az izomsérüléssel bajlódó Szeles van.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Silye, Pillár, Szalai A., Vadnai – Meskhi, Bertus – Molnár G., Pekár, Vajda S. – Drazic.


Egy meccs

Tegnap egy párharcban már megrendezték az első mérkőzést:

FC Ajka – Debreceni VSC 2–3 (0–0)


[related-post post_id="4145790"]

[related-post post_id="4138239"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!