Sport

2019.01.17. 14:08

Kikapott a Mezőkövesd a dán Vejle csapatától

Mezőkövesd - Szerdán játszotta első edzőmeccsét a Törökországban táborozó mezőkövesdiek NB I-es focicsapata.

Mezőkövesd - Szerdán játszotta első edzőmeccsét a Törökországban táborozó mezőkövesdiek NB I-es focicsapata.

Belekben erős szél, de napsütés és 10 fok fogadta a pályára lépő alakulatokat. Csákány Csaba, a sárga-kékek technikai vezetője elmondta, hogy az elmúlt napokban zavartalanul dolgoztak, sérülés nem zavarta a munkájukat és azok a pályák, amelyeken gyakorolnak és játszanak, tökéletes állapotban vannak.

Elérte célját

– Voltak helyzeteink, kapufát is rúgtunk, de ezek ilyenkor nem lényegesek, miként az sem, hogy kikaptunk – mondta Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. – Jó felkészülési csata volt, már csak azért is, mert a dán élvonalbeli csapat kiváló játékerőt képvisel. A fiúk a pillanatnyi állapotuknak megfelelő terhelést kaptak, én pedig a 0-1 ellenére elégedett vagyok, mert a 90 perc elérte a célját.

A dánok szakvezetője is értékelte a meccset.

– Én is úgy ítélem meg, hogy jó erőpróba volt – közölte Adolfo Sormani. – Örülök, hogy nem kaptunk gólt, miként annak is, hogy játékosaim jól harcoltak.

A borsodiak programjában változás történt. Az FK Sebail ellen péntekre tervezett mérkőzésük az azeriek visszalépése miatt elmarad, ezért január 19-én, szombaton 11 órától az orosz Szpartak Moszkva gárdájával csapnak össze a Hotel Kaya területén lévő küzdőtéren.

ÉM-KT


A pályán

Mezőkövesd Zsóry FC – Vejle Boldklub (dán) 0-1 (0-1)

Belek, 50 néző. V.: Altay (török).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár (Hudák, 46.), Szalai A., Vajda S. – Meskhi (Katanec, 46.), Szeles – Bertus (Silye, 46.), Molnár G. (Pekár, 46.), Cseri (Dragóner, 46.) – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Vejle Bold Club: Bajza (Hagelskjar, 46.) – Molgaard (Davidsen, 64.), R. Lauritsen (M. Lauritsen, 46.), Emmersón (R. Lauritsen, 64.), Davidsen (Amundsen, 46.) – Ramadani (Rasmussen, 46.), Schoop (Hetemi, 46.), Mucolli (Yurchenko, 46.) – A. Sousa (Ramadani, 70.), Nielsen, Louati (Hallberg, 46.). Vezetőedző: Adolfo Sormani.

Gólszerző: Nielsen (33.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!