Sport

2018.07.26. 11:03

Jószolgálati feladatot is

Balatonfüred - Mintegy hatszáz hajó vesz részt a csütörtökön kezdődő, 50. Kékszalag vitorlásversenyen.

Balatonfüred - Mintegy hatszáz hajó vesz részt a csütörtökön kezdődő, 50. Kékszalag vitorlásversenyen.

Európa leghosszabb tókerülő viadalának mezőnye ma 9 órakor rajtol Balatonfüredről, ahová Siófok és Keszthely érintésével, 150 kilométer megtétele után érkeznek majd vissza.

– A főszponzorok engem választottak arra a szerepre, hogy részt vegyek az egyik legesélyesebb hajón, mint vendégversenyző – mondta Koleszár Péter, aki harmincöt éve tagja a miskolci-mályi székhelyű Justitia klubjának.

– A hajóban, amely a jelenlegi vitorlás technológia Stradivarija, hatan leszünk, a kétszeres olimpiai bajnok Roman Hagara viszi. Ez a speciális, szárnyas katamarán, amelynek Red Bull a neve, kiemelkedik a vízből, a mintegy hatszáz jármű értékéről pedig csak annyit, hogy összértékük jóval több, mint a teljes Forma–1-es állományé.

Koleszár Péternek, Kékszalag-szereplőként jószolgálati küldetése is van: jelenlétét a kistavi vitorlázás (Mályi, Hejőkeresztúr) térnyerésének ajánlja.

KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!