Sport

2018.07.06. 15:51

20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét - Futás-bringa-futás „szendvics” volt a folytatás

Tiszaújváros - Duatlon-váltók versengésével folytatódott a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét tömegsport eseménysorozata. A csütörtök Tiszaújváros Napon köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyekre 40 országból érkezett sportolókat, sportvezetőket, edzőket, vendégeket is.

Tiszaújváros - Duatlon-váltók versengésével folytatódott a 20. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét tömegsport eseménysorozata. A csütörtök Tiszaújváros Napon köszöntötték a hétvégi nemzetközi versenyekre 40 országból érkezett sportolókat, sportvezetőket, edzőket, vendégeket is.

A július 5-i, Tiszaújváros Nap a Tisza Média Kft. által szervezett gyermeknappal indult. A kicsinyek nagyon örültek a kisvonatozási lehetőségnek, az állatsimogatónak és a játszóparknak is. 10 órától egészen estig folytatódott a Magyar Vöröskereszt véradása az önkormányzat melletti parkolóban. 17 órától a Sajó Jazz Band hangolta a jelenlevőket a Kreaktív-színpadon.

A szokásos tömegsport „étlapon” ezúttal a duatlon váltó szerepelt. A három fős csapatok tagjaira 1 km futás, 4 km kerékpározás és újabb 1 km futás várt. A Hotel Phőnixnél kijelölt versenyközpontból 54 egység első emberei rohantak ki a futópályára, hogy a kör teljesítése után indítsák kerékpáros társukat, akik visszaérve adták tovább a befejező futóembernek a képzeletbeli váltóbotot.

A Dísztó partján, dr. Márkus Gábor szobránál - a tiszaújvárosi önkormányzat szervezésében - meghitt hangulatú megemlékezést tartottak, ahol a tiszaújvárosi, a magyar és a világ triatlonjában egyaránt meghatározó szerepet betöltött, 2013-ban elhunyt kiváló sportvezető, családapa és barát előtt hajtottak fejet a jelenlevők. A Márkus-család tagjaival, ismerősökkel, barátokkal együtt ott volt az emlékezők között Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke, dr. Fülöp György, alpolgármester, a helyi képviselő testület szinte valamennyi tagja, a városi intézmények vezetői, Eugene Kraus, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnökségi tagja, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, dr. Vereckei Csaba dandártábornok, B.-A.-Z. megye rendőrfőkapitánya és Farkas Zoltán, a névadó főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. képviselője is.

A hétvégi nemzetközi versenyre érkezett vendégeket 19 órától ünnepélyes keretek között köszöntötték a Dísztéren. A résztvevő országok zászlóinak bevonulását követően Eugene Kraus, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) és az ETU nevében üdvözölte Tiszaújvárost és az ide érkezett valamennyi vendéget. A luxemburgi sportvezető kiemelte, hogy a világ triatlonos „utazó cirkuszának” Tiszaújváros az egyik legjobb versenyhelyszíne, ahol a legodaadóbb, szívvel-lékekkel dolgozó szervező bizottság, illetve önkéntes csapat dolgozik. 2013-ig dr. Márkus Gábor, majd utódai mindig partnerek voltak abban, hogy a sportág újításait itt próbálhassuk ki. Nem lehetünk eléggé hálásak mindezért nekik, és Tiszaújvárosnak!

Tiszaújváros nevében dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte a megnyitón jelenlevőket: - A triatlonnal 22 éve egyfajta szimbiózisban élő városlakók számára büszkeséget jelent, hogy ilyen hosszú ideje felkerültünk a világ triatlon térképére és a mai napig stabilan ott vagyunk. Az, hogy a világ szinte minden pontján ismerik Triatlonújvárost, ilyen népszerű a Nagyhét rendezvénysorozata, elsősorban dr. Márkus Gábornak és családjának köszönhetjük. A sportolóknak azt kívánom, hogy legyenek eredményesek, mi tiszta szívből szurkolni fogunk nekik! Hajrá Tiszaújváros! Hajrá triatlon!

Este 8-tól Zalatnai Cini és zenekara koncertezett a Dísztéren. A Trombitás Fréditől a Tölcsért csinálok a kezemből-ön át A nem vagy én apácáig elhangzott az összes nagy sláger, a jelenlevők nagy-nagy örömére. A Kreaktívon 21.30-tól Teddy Harpo zárta be a napot.

Újabb futással a tombolaszelvényekért

A Nagyhét július 6-i, Ipartechnológia Napján 16 órakor a MOL szurkolói sátrában is meg lehet tekinteni a labdarúgó világbajnokság aktuális negyeddöntőjét, az Uruguay--Franciaország derbit.

A Hotel Phőnix előtt 17 órától lehet jelentkezni egy újabb tömegsporteseményre, a futásra. A 2 km-es közösségi futás rajtja 18 órakor lesz. Fél órával később a Kreaktív-színpadon zenél az Eötvös Akusztik, mely 19.30-tól a Backstage formációnak adja át a fellépés lehetőségét. A napi csúcs-koncertet Király Linda és Király Viktor produkciója jelenti, mely 21 órakor kezdődik a Dísztér nagyszínpadán.


[related-post post_id="3912682"]

[related-post post_id="3912168"]

[related-post post_id="3909753"]

[related-post post_id="3908789"]

[related-post post_id="3909236"]

[related-post post_id="3908166"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!