Sport

2018.03.22. 16:41

Kosztát és Szalait is nélkülözi a Mezőkövesd

Mezőkövesd - Két mezőkövesdi labdarúgót hívtak be a magyar U21-es válogatottba.

Mezőkövesd - Két mezőkövesdi labdarúgót hívtak be a magyar U21-es válogatottba.

Csütörtökön folytatja Európa-bajnoki selejtező szereplését a 21 évesekből álló magyar nemzeti tizenegy, a budapesti Hidegkuti Nándor Stadionban 20 órától Ciprus csapatát fogadják.

Tisztulhat a kép

A mieink eddig négy mérkőzést játszottak csoportjukban: Málta ellen itthon és Cipruson nyertek, a svédek ellen ugyancsak itthon és Törökországban pedig döntetlent játszottak. A mai ­meccs után négy nappal később, hétfőn tovább tisztulhat a kép, hiszen csapatunk ugyancsak 20 órakor Leuvenben lép a gyepre a belgák ellen. Michael Boris a magyar együttes szövetségi edzője a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es együttesének két tagját is meghívta keretébe. A tréner azokra támaszkodik, akik jó formában vannak, a bajnoki összecsapásokon bizonyították, hogy rászolgálnak a bizalomra. Ennek jegyében készülhet a két összecsapásra a sárga-kékek védője, Szalai Attila és támadó középpályása, Koszta Márk. Utóbbi az elmúlt hetekben szinte megállíthatatlan, minden élvonalbeli fellépésén gólt, vagy gólokat rúgott.

Újra a DVSC ellen

A bajnoki szünet ellenére ezen a héten sem maradnak meccs nélkül a fürdővárosiak, akik pénteken 11 órától a szintén élvonalbeli Debreceni VSC-vel vívnak felkészülési találkozót.

– Pillanatnyilag még nem tudjuk, hogy hol lépünk pályára – mondta Siroki Krisztián, a kövesdiek technikai vezetője. – Az a tervünk, hogy amennyiben jó lesz az idő, akkor a Zsóry kempingben lévő edzőcentrumban mérjük össze tudásunkat a hajdúságiakkal, ha a pálya talaja játékra alkalmatlan lesz, akkor viszont stadionban lévő műfűre visszük a 90 percet.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!