Sport

2018.03.11. 18:12

Borsodnádasd csatlakozik az elithez

Borsodnádasd - Március 25-én nagy ugrás kö­vet­kezik a város és a szakág kapcsolatában.

Borsodnádasd - Március 25-én nagy ugrás kö­vet­kezik a város és a szakág kapcsolatában.

A ralisport kedvelőinek egyáltalán nem kell bemutatni a Borsodnádasd – Balaton közötti útszakaszt. A két települést összekötő aszfaltos szerpentin eddig is a szakág kedvelt helyszínei közé tartozott, hiszen az elmúlt években számos amatőr (MARB) futamnak adott otthont. Március 25-én azonban egy nagy ugrás következik a város és a szakág kapcsolatában, hiszen a szezonnyitó Credobus Eger Rallye is érinti az említett gyorsaságit. A magyar bajnokság nyitó futamának záró napján érkezik Borsodnádasadra az első osztály, ennek köszönhetően még nagyobb érdeklődés várható ezen a hétvégén.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy a magyar elit ellátogat hozzánk." Kormos Krisztián

Debütálás előtt

– Nagyszerű kapcsolatot ápolunk a futam szervezőjével, már korábban is felmerült, hogy valamilyen szinten rácsatlakozzunk a nagyobb versenyek valamelyikére – fogalmazott Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – A területi adottságok az egri futamot teszik lehetővé, természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy a magyar elit ellátogat hozzánk. Tesztelésre egyébként már több páros is használta ezt a pályát, éles körülmények között viszont most debütál az ORB. Bízom benne, hogy a sportot kedvelő tömegek számára is sikerült ezzel örömet szereznünk.

A Credobus Eger Rallye-t egyébként március 23-a és 25-e között rendezik meg. A hétvége folyamán összesen húsz szakaszt teljesít az első osztály, több mint 160 versenykilométer vár a legjobbakra. A Borsodnádasd–Balaton közötti részhez vasárnap érkezik a mezőny. A hivatalos időterv szerint az első körben 10 óra 24 perckor rajtol az első autó, a viadal utolsó ­szakasza pedig 16.19-kor kezdődik, ugyancsak ott.

MARB is lesz

Előtte és a két időpont között sem kell unatkozniuk azoknak, akik testközelből, a pálya széléről akarják megtekinteni a versenyautókat. Vasárnap ugyanis a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság (MARB) nyitó futamát is Nádasdon bonyolítják le, tehát reggel nyolc órától folyamatos nagyüzem lesz a balatoni szerpentinen.

– Komoly logisztikát igényel a részünkről, hiszen Borsodnádasdon verseny lesz a versenyben – tette hozzá Adamovits Márk, a Credobus Eger Rallye főszervezője. – Az amatőrök kezdenek, amikor pedig odaér az első osztály, akkor átadják az utat. Hasonlóan jártunk el tavaly Miskolcon, ahol működött a dolog, bízom benne, hogy itt sem lesz fennakadás. Valóban kedvelt útvonalról beszélünk, ez a közel hat kilométeres rész technikás vezetői stílust igényel. A város már többször is bizonyította, hogy jó házigazdája az eseményeinknek, a versenyzőik kimondottan kedvelik ezt a futamot. Remélem, hogy az első osztályú ralisoknak is elnyeri majd a tetszését.

- ME -


Teszt lesz Domaházán is

Nem csak Borsodnádasd, hanem egy másik borsodi teleülés is belekóstolhat az egri ralis szezonnyitóba. Március 22-én, csütörtökön ugyanis Domaháza és Zabar között bonyolítják le az esemény hivatalos Pirelli tesztjét. A két megyét (Borsod és Nógrád) összekapcsoló úton reggel 9 és délután öt óra között gyakorolhatnak a párosok, hivatalosan, rendőri zárás mellett. Az arra érkező civil autósokat 20 percenként átengedik a szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!