Sport

2017.10.17. 07:18

Mezőkövesd Zsóry FC: Radványit elvitte az eredménytelenség

Mezőkövesd - Már nem a szlovákiai szakember a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Mezőkövesd - Már nem a szlovákiai szakember a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Pedig olyan jól és szépen indult minden: a sárga-kékek az első fordulóban győztek Debrecenben, majd hazai környezetben diadalmaskodtak a Paks ellen. Ekkor talán még senki nem gondolta, hogy ezután olyan vesszőfutás következik, amely Radványi Miklós lemondását (menesztését?) hozza majd. A gárda tíz egymást követő mérkőzésén nyeretlen maradt, a megszerezhető 30 pontból 3-at gyűjtött. A vezetőedző a DVSC elleni, múlt szombati kudarc után már sokat sejtetően nyilatkozott:

– Nekem fontos az egészségem, ezért leülök az elnök úrral (Tállai Andrással – a szerk.) megbeszélni a továbbiakat, és higgadtan, nyugodt fejjel kell dönteni a hogyan továbbról.

Közös megegyezéssel

Hétfőn délután a Mezőkövesd Zsóry FC közleményt adott ki: „Klubunk a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőnkkel. Radványi Miklós május 2-án érkezett Mezőkövesdre, négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt. A rutinos tréner munkába állását követően sikeresen tartotta bent a csapatot az NB I-ben. Az idei szezonkezdet is jól sikerült, azonban a Debrecen és a Paks elleni győzelmet követően tízmeccses nyeretlenségi széria következett. A szlovákiai magyar szakember tizenhat élvonalbeli mérkőzésen irányította csapatunkat, ezeken a találkozókon három győzelem mellett öt döntetlen és nyolc vereség volt csapatunk mérlege. Radványi Miklós további edzői pályafutásához sok sikert kívánunk. A délutáni tréninget Elek Norbert és U19-es csapatunk vezetőedzője, Bocsi Zoltán tartja meg. Az új vezetőedzőnk nevét kedden délelőtt jelentjük be honlapunkon.”

Érdeklődésünkre Elek Norbert pályaedző – aki Radványi Miklós munkáját segítette – szűkszavúan csak ennyit mondott:

– A vezetőségtől hétfőn reggel szóltak nekem, hogy a délutáni edzést tartsam meg. A jövőmről pillanatnyilag még nem tudok semmit…

Érlelődött benne

– Hetek óta érlelődött bennem annak a gondolata, hogy felállok – közölte Radványi Miklós, akinek szavait Siroki Krisztián sajtómunkatárs továbbította lapunknak. – Azt éreztem, hogy a csapat nagyon görcsös, ezért már a DVSC elleni meccs után eldöntöttem: nem folytatom tovább a munkát. Ugyanis ezt a játékot nem lehet görcsösen játszani, csak élvezettel. Ez pedig nem volt meg az együttesben, amely attól többre hivatott, mint amit nyújtott. Megítélésem szerint most azzal tudtam a legtöbbet segíteni, hogy én és a klub békésen elváltunk egymástól. Az természetes, hogy nagyon fogok drukkolni a csapatnak és az utódomnak, akivel remélem, hogy feloldódik a már említett görcs. Mivel megszerettem ezt a közeget, szurkolóként szívesen fogok ide visszatérni.

Kuttor Attila

A fürdővárosiak már hetek óta keresgélték, hogy távozása esetén ki léphet Radványi Miklós helyére. A nevek repkedtek. Felmerült Mészöly Géza, Kis Károly, a legutóbb Németországban dolgozott Radoki János, sőt Csank János neve is, de mégsem ők lesznek a befutók. Információink szerint a miskolci születésű, a DVTK-nál nevelkedett, 19-szeres válogatottságig jutott, 47 éves Kuttor Attila ülhet a mezőkövesdiek kispadjára (és a hírek szerint Radványi Miklós stábtagjai a helyükön maradnak). A szakember (aki játékosként 560 élvonalbeli meccset jegyez) számára – kinevezése esetén – nem lesz új az élvonalbeli közeg, hiszen, igaz, ideiglenes megbízatással, de már dolgozott a Szombathelyi Haladás NB I-es gárdájának vezetőedzőjeként.

Hétfő este elértük Hagyac­ki Józsefet, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. szakmai kérdésekért felelős ügyvezető igazgatóját, aki azonban hivatali kötelmeire tekintettel csak ennyit közölt:

– Kedden délelőtt mutatom be a fiúknak az új vezetőedzőnket, addig türelmet kérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!