Sport

2017.08.19. 16:31

Ha a védőmunka rendben, akkor jöhet a nyílt „sisak”

Mezőkövesd - A matyóföldiek NB I-es gárdája szombaton este a bajnokcsapattal méri össze tudását.

Mezőkövesd - A matyóföldiek NB I-es gárdája szombaton este a bajnokcsapattal méri össze tudását.

Az élvonalbeli pontvadászat 6. fordulójának keretében szombaton 18 órakor kezdik a nagy érdeklődéssel várt Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd összecsapást. A hazaiak eddig jól szerepelnek, 7 pontjukkal kellemes helyzetből várják a fővárosiakat.

Jól hajráznak

A sárga-kékek harcos erényeket csillogtatnak: Debrecenben a hosszabbításban nyertek, a Szusza Ferenc Stadionban, a Vasas ellen a rendes játékidő utolsó percében mentettek pontot, míg hazai környezetben a Pakssal szemben vesztes helyzetből fordítottak.

– Ezekre lehet építkezni – mondta Radványi Miklós, a kövesdiek vezetőedzője. – Mindig hangsúlyozom a fiúknak, hogy valamennyi mérkőzésben benne van a győzelem lehetősége, mert az erősségek mellett az összes együttesnek akadnak gyenge pontjai. Ezeket persze ki kell szúrni, aztán szükség van tartásra, küzdeni akarásra, s ez a soha nem adom fel „képlet” vezet eredményre. Az persze nem elegendő, ha hiányosságokról csak beszélünk, ezeket szemléltetni kell. Erre való a videózás, a kikockázás, az elemzés. Mi ezt tesszük, nyilván riválisaink háza táján is ez a gyakorlat, a többi pedig a pályán derül ki, mert más az elmélet és megint más a gyakorlat.

Ezután megemlítettük a mesternek, hogy ezúttal semmit nem veszíthetnek, hiszen a papírforma a bajnokcsapat mellett szól, mire a tréner így válaszolt:

– Az esélyesség nem jelent semmit – folytatta Radványi Miklós. – Mi magunkból indulunk ki: új csapatot építünk, ennek jegyében az az első és legfontosabb, hogy a védekezésünket rakjuk rendbe, és ha ez hosszú időre minden tekintetben sínre kerül, akkor gondolkodhatunk a nyílt sisakos futballról. Ezzel el is árultam a Budapest Honvéd elleni taktika egy részét.

Fizikálisan rendben

Az előző idény hajrájában a Budapest Honvéd 5-1-re nyert Mezőkövesden, ezt azonban egyszerűen el kell felejteni, ugyanis:

– Az első félidőben 1-0-ra vezettünk, majd a folytatásban azért kaptunk ötöt, mert baj volt a fizikai állapotunkkal. Most ellenkező a helyzet, erőnlétileg nagyon rendben vagyunk, ezt bizonyítják a hajrában produkált „feltámadásaink”.

A kövesdi mérkőzés kulcs­embere akár Koszta Márk lehet, ezt is megemlítettük a vezetőedzőnek, aki erre ezekkel a mondatokkal reagált:

– Tehetséges csatárunk játékában mindig benne van a gól. Könnyen helyzetbe kerül, s bár eddig ezeket nem tudta kihasználni, de ha elkapja a fonalat és mellé szegődik a szerencse, megfordulhat a tendenciája. Lehet, hogy éppen most, volt gárdája ellen lesz eredményes.

A kövesdiek játékosai közül, mint ismeretes, Sulek távozott, a lengyel másodosztályú GKS Katowicében folytatja a pályafutását. A keret tagjai közül a már korábban operált Novák mellett Lázár bordarepedése miatt több hétre kidőlt a sorból, míg Szeles arcüreggyulladással, Gohér pedig térdsérüléssel bajlódik – ők aligha vethetők be –, a Vasas ellen lecserélt Keita viszont ott lehet a pályán.

A várható összeállítás: Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár, Szalai A. – Tóth, Keita – Csirmaz, Strestik, Cseri – Koszta.

Extra motivációval készül

Koszta Márk, a mezőkövesdiek csatára, aki az előző szezonban a Budapest Honvéddal bajnok lett: – Bizonyára érthető, hogy extra motivációval készülök korábbi csapatom ellen. Óriási bizonyítási vágy dolgozik bennem, hogy volt együttesem ellen kétszeresen is bizonyítani akarok. Jól érzem magam Mezőkövesden, remek társaságba kerültem, egyre jobban érzem magam a matyóvárosban. A bajnokcsapatot fogadjuk, nagyon sokan lesznek a lelátókon, s nekünk egy célunk lehet, éspedig a győzelem kiharcolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!