Sport

2017.08.06. 18:46

Érdi Mária lett ismét az ifjúsági világbajnok

Nieuwpoort - A Mezőkövesden élő sportoló ötödször nyerte meg a dicső címet.

Nieuwpoort - A Mezőkövesden élő sportoló ötödször nyerte meg a dicső címet.

A belgiumi Nieuwpoortban több tucat ország képviseletében hatvanöten álltak rajthoz az U21-es korosztály világbajnokságán, amelyen laser radial olimpiai hajóosztályban a 19 esztendős Érdi Mária szerezte meg az első helyet. A borsodi versenyző – aki a Mári becenévre hallgat és a budapesti MVM Sport Egyesületet erősíti – immáron ötödször diadalmaskodott a korosztályos mezőnyben, és ez több, mint bravúr.

Végig vezetett

A vb-n tíz futamot rendeztek, Érdi pedig az első pillanattól az utolsóig az élen állt.

– A lányom abszolút esélyesként érkezett Belgiumba, azért jött ide, hogy a dobogó tetejére lépjen fel és valóra is váltotta az álmát – mondta a világbajnokság helyszínéről portálunknak Érdi Gábor, a kiváló versenyző édesapja. – Mári végig vezetett, minden támadást visszavert és ha szabad ezt mondanom, igazolta a papírformát.

A régi-új világbajnokot is sikerült elérnünk, amikor felvette a mobiltelefonját, éppen a hajóját szerelte a vízen.

– Nagyon örülök a sikeremnek, hoztam, amit tudok – közölte, majd hozzátette: – Mindenkinek köszönöm a gratulációt, a hívást, az üzenetet, ezek igazán jólestek nekem. Itt, a belgiumi tengerparton egyébként nagyon kellemes az idő, 18-20 fok van, szemben az otthoni 40-nel, így külhonban vészelem át a legnagyobb hőséget. Bár az ifi vébének vége, de számomra még nem jött el a hosszabb nyári vakáció ideje, ugyanis most pakolok, pár óra múlva indulok Hollandiába, a felnőtt világbajnokság helyszínére. A vb-t augusztus 21–27. között bonyolítják le Medenblikben, az a célom, hogy a nagyok között bekerüljek az első tíz helyezett közé.

Egy hétig

A két világbajnokság között Érdi Mária csupán pár napot pihen. Augusztus 11-től egy hetet tölt Mezőkövesden, majd összecsomagol és indul a felnőttek seregszemléjére.

- ÉM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!