Sport

2017.06.30. 11:57

Felavatták a felújított sajóbábonyi tekepályát

Sajóbábony - A Borostyán Mihály Sportközpontban sokan gyűltek össze csütörtökön, volt rá okuk: az 1988/89-ben megépült létesítményt újították fel, tették a mai kor követelményeinek megfelelővé.

Sajóbábony - A Borostyán Mihály Sportközpontban sokan gyűltek össze csütörtökön, volt rá okuk: az 1988/89-ben megépült létesítményt újították fel, tették a mai kor követelményeinek megfelelővé.

Megjelentek a sportág egykori nagyjai, a műfaj szimpatizánsai, a helyi érdeklődők, akik először Séra Ferencnek, a Sajóbábonyi Városi Teke Egyesület csapatvezetőjének beszédét hallgatták meg.

Tömegsportcélokat

– A pálya hajdan csupán tömegsportcélokat szolgált – kezdte Séra Ferenc. – A helyi üzemek dolgozói csapatokat szerveztek, aztán az amatőrök szép lassan kinőtték magukat és bekerültek az NB III-ba. Aztán szerephez jutottak a fiatalok, akik segítségével kivívták az NB II-es tagságot, majd a közelmúltban már kiharcolták az NB I-es tagságot. Ez nem valósult volna meg az önkormányzat és a támogatók hozzájárulása nélkül.

A gárdát benevezték az NB I-be, a sors fintora azonban, hogy felújított pálya ide, rekonstrukció oda, a szabályok szerint csak négypályás létesítményben szerepelhetnek, így Kazincbarcikára mennek majd.

Fotó: Ádám János

Festékszagú

A pazarul átépített létesítmény annyira új, hogy a festék szagát is érezni lehetett, amikor a mikrofonhoz lépett Ragályi Tamás, a megyei tekeszövetség elnöke:

– Most egy kicsit elkényeztettek bennünket! Örömteli, hogy ilyen pályát avathatunk, köszönet érte azoknak, akik a finanszírozást magukra vállalták.

Dr. Szilva István, Sajóbábony polgármestere beszéde elején jeles napnak nevezte 2017. június 29-ét, majd így folytatta:

– Amikor 2015-ben átadtuk a Borostyán Mihály Sportközpontot, a modernizált épületben még nem futotta a tekézők otthonának meg­szépítésére. Az épület modernizálására a forrást képviselő testületünk az idei költségvetés terhére szavazta meg. Városunkban a teke rendkívül népszerű sportág: a jól megérdemelt 10 milliós fejlesztésből a kivitelezők újjávarázsolták a gépészetet, a lemezborítást, a bábállító gépet, és egyedi paneleket építettek be. A felnőttek és a fiatalok, a sportolók és a szimpatizánsok álma valósult meg, a pályát pedig így egy népes közösség használja majd.


A kivetítőn

A szalagátvágás pillanatát, majd a bemutatót a népes vendégsereg valamennyi tagja csak a szűkös tekepálya melletti előtérben figyelhette. Számukra ez nem okozott gondot, ugyanis az óriáskivetítőn élőben közvetítették a ceremóniát, melynek minden pillanatát rögzítették, így az emlékezetes pillanatok az utókor számára is megmaradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!