Sport

2017.04.15. 11:52

Videoton vs. Mezőkövesd - Felcsúton nincs veszítenivalójuk a kövesdieknek

Mezőkövesd - A listavezető vendége lesz szombat este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - A listavezető vendége lesz szombat este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Az élvonalbeli bajnokság 27. fordulója keretében szombaton 18 órától Felcsúton játsszák a Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót. A bajnoki cím egyik várományosa a találkozó abszolút esélyese: a két gárdát hét helyezés és 14 pont választja el egymástól.

Gratulált

A matyóvárosiak a hétközi, 26. fordulóban hazai környezetben fontos győzelmet arattak a Debreceni VSC ellen és ezzel fontos lépést tettek a bennmaradás felé vezető úton, bár még nagyon nehéz találkozók várnak Hudákékra.

– A meccs után gratuláltam a fiúknak – mondta pénteken délelőtt Sivic Tomislav, a sárga-kékek vezetőedzője. – Jól játszottak, megérdemelten nyertek.

Ezt követően a trénernek szóba hoztuk a Videoton elleni összecsapást, mire így válaszolt:

– Közhely, de igaz: mi nem veszíthetünk semmit, ugyanis a papírforma nem mellettünk szól, ezzel tökéletesen tisztában vagyunk. Idegeskedjenek az aranyéremre hajtó székesfehérváriak, mi arra törekszünk, hogy a mérkőzés minden percét arra használjuk, hogy jó képet fessünk saját magunkról. A DVSC ellen egyébként ezt tettük, most ugyanez a dolgunk. Nem ígérgetünk különösebben, arra törekszünk, hogy zártan védekezzünk és gyors akciókat vezessünk. Mi nem a Videotonnal foglalkozunk, saját gárdánkra figyelünk, gyakorolni akarunk és tovább javítani azt, ami javításra szorul.

Félelem nélkül

Sivic Tomislav arról is beszélt, hogy elmondta tanítványainak: nem kell berezelniük a Videotontól, attól, hogy az elsőhöz utazik a nyolcadik helyezett.

– Nem félünk a csatától, a Viditől – folytatta a szakvezető, majd hozzátette: – Magas fokon kell égnünk és teljesítenünk. Szerdán a Gyirmót FC Győr sem ijedt meg tőlük és lám, a fehérváriak csak egy 11-esből szerzett góllal diadalmaskodtak. A bajnokságból még sok van hátra: hét találkozó vár még ránk, plusz a két Magyar Kupa-meccs, ha pedig továbbjutunk, akkor a kupában további érdekeltségeink lesznek. Ennek következtében van bőven feladatunk, nagyon oda kell figyelnünk.

Sok a sérült

A Mezőkövesd Zsóry FC-ben Veselinovic, Farkas D., Sulek és Fótyik sérült, ők nem léphetnek pályára, eltiltottjuk viszont nincs. Sivic Tomislav egy kivételével valószínűleg a szerdán nyertes gárdáját küldi a pályára.

A várható kezdőcsapat: Tujvel – Pauljevic, Hudák, Szeles, Dinjar – Egerszegi, Gohér – Molnár G., Tóth B., Sós B. – Strestik.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!