Sport

2017.03.16. 19:30

Februártól megy az előnevezés

Miskolc - Idén sem marad el a futók és a bringások nemzetközi randevúja.

Miskolc - Idén sem marad el a futók és a bringások nemzetközi randevúja.

A 25. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt június 17-én rendezik meg. A 6. Maratoni Hétvége másnapján, június 18-án a 6. Kondenzgyík Maraton nemzetközi terepkerékpáros viadal várja a sportbarátokat azonos helyszínen, a Csanyik-völgy Királyasztalon. Az 1991-ben Kisgyörgy Ádám, a miskolci Marathon Club SE alapító elnöke és csapata által elindított Bükki Hegyi Maraton terepfutó verseny azért ünnepli csak idén negyedszázados jubileumát, mert a főrendező váratlan megbetegedése miatt kétszer elmaradt a határon innen és túl egyaránt nagy népszerűségnek örvendő, eddig mintegy húsz nemzet képviselői által megtisztelt verseny.

Négy egyéni

A Katona Ferenc önkormányzati képviselő vezette szervezőbizottság tagjai ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. A Csanyik-völgy Királyasztalon kialakítandó versenyközpontból négy egyéni (3,5 km, 10,5 km, 21 km, 42,2 km) szám és a maratoni váltó (4×10,5 km) tagjai vághatnak majd neki a távok teljesítésének. Február első hétvégéjétől – az alábbi linken – lehet kedvezményesen előnevezni a 25. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyre: http://maratonclubmiskolc.hu/content/bhm_nevezes.

A futás szerelmesei április 30 és május 30-ig – két időintervallumban küldhetik el kedvezményes előnevezésüket. További részletek, versenykiírás, pályaleírás a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon. A verseny része a 6. Maratoni Hétvégének, melynek másnapján, 2017. június 18-án, azonos helyszínen rendezik meg a 6. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi terepkerékpáros versenyt valamennyi korosztály számára. A 28, 56 és 84 km-es felnőtt távok mellett a Csanyik-völgy Királyasztalon kijelölt versenyközpontban – minitávokkal – a gyermekekre is gondolnak a Nagy András vezette szervezők (részletek: www.miskolcmaraton.hu).

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!