Sport

2016.10.28. 14:12

IV. Miskolc Autó Ózd Rally - Riskó Dániel, Bíró Péter (Citroën C2): Próbára teszik magukat

Miskolc, Ózd - A MARB futamok bebizonyították, hogy nagyon sok tehetséges fiatal pilóta nyomja a pedálokat a gyorsasági szakaszokon. Közéjük tartozik Riskó Dániel is, aki egy Toyota Corolla volánja mögött ülve, már eddig is szép eredményeket ért el.

Miskolc, Ózd - A MARB futamok bebizonyították, hogy nagyon sok tehetséges fiatal pilóta nyomja a pedálokat a gyorsasági szakaszokon. Közéjük tartozik Riskó Dániel is, aki egy Toyota Corolla volánja mögött ülve, már eddig is szép eredményeket ért el.

A fiatalember most lehetőséget kapott arra, hogy egy osztállyal feljebb lépjen, és a Rallye2-ben is próbára tegye felkészültségét. Maximalista ember révén azonban nem csupán mellékszereplő akar lenni a 4. Autóházak Kft. Ózd Rallye-n, hanem ténylegesen versenyezni jön a szezonzáró futamra.

- Egy év végi kalandként vágunk neki a versenynek. Szerencsére a költségvetésünk időben összeállt, ezért nagyon várom már, hogy kipróbáljam magam a Rallye2-es mezőnyben is. Arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy a hosszabb versenytávot hogyan fogjuk bírni, ráadásul az pályákon a MARB-os futamokhoz képest kevesebb lassító lesz, tehát jóval nagyobb tempóban tudunk majd közlekedni bizonyos részeken. Közel a pályákhoz lakunk, pont ezért időzítettük úgy, hogy az ózdi futam legyen az a verseny, ahol egy osztállyal feljebb is megnézzük, hogy mire vagyunk képesek – mondta el a fiatal pilóta.

A Riskó, Bíró páros a szezonzáró futamra a Corollát egy Citroën C2-re cseréli, tolókerekes váltó helyett a szekvenciálissal indulnak, amit egy rövid teszt keretében kell megismerniük. Az új autójuk a korábbinál keskenyebb és kisebb, így ők is nagy kíváncsisággal várják, hogy miként fog viselkedni az utakon.

- Nem mentünk sokat az autóval, hogy rendben kibírja a versenyt. A rendelkezésünkre álló idő alatt igyekeztünk mindent kipróbálni, amit használnunk kell majd a futamon. Ha pedig már lehetőségünk nyílik a Rallye2 mezőnyében indulni, akkor szeretnék időre autózni. Jó lenne tisztán látni, hogy hol a helyünk egy magasabb szintű mezőnyben. Igaz ez annak tükrében is, hogy ez most számunkra csupán egy kirándulás a Magyar Amatőr Rallye Bajnokságból. Egyébként úgy érzem, hogy a MARB-ban kiautóztuk már azt, amit tudunk, ezért ideje lemérnünk azt, hogy hol tartunk valójában. – fogalmazott Riskó Dániel.

ÉM-ME


Ózd - Az ORB szezonzáróján az abszolút dobogós helyezések találnak majd gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!