Sport

2016.08.13. 10:39

Videoton vs. Mezőkövesd - Nehéz sorozat előtt áll a Kövesd

Mezőkövesd - A nyolc meccs után vereséget szenvedett sárga-kékek egyelőre a Videotonra koncent­rálnak.

Mezőkövesd - A nyolc meccs után vereséget szenvedett sárga-kékek egyelőre a Videotonra koncent­rálnak.

Az utóbbi hét év egyik legeredményesebb, 2011-ben és 2015-ben is bajnok, tavaly ezüstérmes Videoton FC vendége lesz a labdarúgó NB I 5. fordulójában szombaton 18 órától a Mezőkövesd Zsóry FC Felcsúton (ugyanis Székesfehérváron építik az új stadiont, a régi helyére). A matyóvárosiak hosszú veretlenségi sorozata szakadt meg a Debreceni VSC elleni találkozón: az alakulat ugyanis nyolc bajnoki mérkőzés – utolsó öt találkozóját megnyerte az NB II-ben, majd három összecsapáson öt pontot szerzett az élvonalban – után kapott ki ismét. A fehérváriak ezzel szemben csak a negyedik fordulóban nyerték első meccsüket az élvonalban, igaz a nemzetközi porondon ők jutottak a legmesszebb a magyarok közül. Az Európa Ligában hat mérkőzést játszottak, ebből kettőt nyertek meg, kettőn-kettőn döntetlent játszottak, illetve kikaptak (a Vidit a dán Midtjylland búcsúztatta).

[poll id="1189"]

A legbővebb kerettel

Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője kiemelte, hogy a fehérváriak rendelkeznek az egyik legjobb és legbővebb játékos­kerettel a magyar élvonalban.

– A Ferencváros után övék a második legnépesebb keret, ha bármi történik, sérülés, formaingadozás, akkor is tudják pótolni a kieső játékosokat – jegyezte meg a tréner. – A Videoton nagyon jó csapat, nagyon jó játékosokból áll, tele rutinos külföldiekkel, Lazovicstól kezdve olyan erőt képvisel, amely a Ferencvároson kívül másnál nem jelenik meg. Mivel bő a keretük, mindenki szeretne bekerülni a kezdőcsapatba, akinek pedig ez sikerül, mindent megtesz azért, hogy ott maradjon. Annyit szeretnénk foglalkozni az ellenfél játékával, amennyit kell. Igyekszünk a pályán a saját elképzeléseinket megvalósítani. Azt hiszem, igazi képet még senki nem kapott a Videotonról, hiszen a bajnokság eddigi szakaszában sorozatterhelésnek volt kitéve a nemzetközi szereplés miatt, de ez már véget ért. Nagyon fegyelmezett játékot próbálnak játszani, minden mérkőzésen állt nekik a zászló, de megpróbáljuk kihasználni a hibáikat. Játékosaimtól ugyanazt várom, mint idáig. A klub és a szurkolók büszkék lehetnek rájuk, hiszen minden mérkőzésen igyekeztek kitenni a szívüket, a lelküket és a tudásukat a pályára. Nagyon sajnálom, hogy az elmúlt hétvége nem sikerült, de akkor is mindent megtettek, hogy a kilátogató nézőknek örömöt szerezzenek, a futball azonban sajnos néha könyörtelen.

[poll id="1127"]

Ketten megsérültek

A DVSC elleni mérkőzésen egyébként Nicorec és Sós B. megsérült, rájuk nem is számíthatnak a hétvégén. Mint azt Pintér Attila elmondta: idáig is voltak problémák, amelyeket megoldottak, ezt is meg fogják oldani. Akikre tudnak számítani, azokkal szeretnének pontot, pontokat szerezni.

A Videoton elleni mérkőzéssel egy intenzív sorozatot kezd a Mezőkövesd, hiszen a következő két forduló találkozóit előrébb hozta a Magyar Labdarúgó Szövetség. A kövesdiek szerdán az Újpestet fogadják, vasárnap pedig a címvédő Ferencvároshoz látogatnak. Pintér Attila nem tekintett ennyire előre, mint mondta, számukra semmi más nem fontos, csak a Videoton elleni mérkőzés, azon szeretnének minél jobban teljesíteni.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Egerszegi, Tóth B. – Pauljevic, Bacelic-Grgic, Kink – Strestik.


OTP Bank Liga, 5. forduló:

  • Újpest FC-Gyirmót FC, Illovszky Stadion 18.00, v.: Erdős
  • Videoton FC-Mezőkövesd Zsóry FC, Felcsút 18.00, v.: Szabó
  • Budapest Honvéd-Paksi FC 18.00, v.: Solymosi
  • Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK, Sopron 18.00, v.: Berke
  • Debreceni VSC-MTK Budapest 18.00, v.: Karakó
  • Ferencváros-Vasas 20.30, v.: Iványi
  • A tabella:

    1. Ferencváros 4 3 1 – 10- 3 10 pont

    2. Vasas 4 3 – 1 6- 3 9

    3. Budapest Honvéd 4 2 1 1 6- 2 7

    4. Debreceni VSC 4 2 1 1 7- 4 7

    5. Újpest FC 4 2 – 2 3- 4 6

    6. Diósgyőri VTK 4 2 – 2 6-11 6

    7. Swietelsky-Haladás 4 1 2 1 5- 5 5

    8. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 4- 4 5

    9. Videoton FC 4 1 1 2 7- 5 4

    10. Paksi FC 4 – 3 1 2- 3 3

    11. Gyirmót FC 4 – 2 2 2-10 2

    12. MTK Budapest 4 – 1 3 0- 4 1


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!