Sport

2016.08.20. 22:49

Rio 2016 - Marosi előrelépett, Demeter visszacsúszott a kombinált szám előtt

Rio de Janeiro - Marosi Ádámnak jól sikerült a lovaglása, ezzel a 24. helyről a 18.-ra lépett előre a riói olimpia férfi öttusaversenyében. Demeter Bence jó néhány pontot "otthagyott a pályán", emiatt a 12. helyről tízet csúszott vissza.

Rio de Janeiro - Marosi Ádámnak jól sikerült a lovaglása, ezzel a 24. helyről a 18.-ra lépett előre a riói olimpia férfi öttusaversenyében. Demeter Bence jó néhány pontot "otthagyott a pályán", emiatt a 12. helyről tízet csúszott vissza.

A Deodoro Stadionban kialakított lovaspályán 12 akadály leküzdése várt a versenyzőkre, ami a kettes- és hármas ugratással 15 erőkifejtést jelentett. A szintidő 75 másodperc volt.

A két szám utáni állás fordított sorrendjében szólították az öttusázókat, így Marosi 13.-ként került sorra. Összeszedetten lovagolt, Catarina nevű lova a második akadály rúdját ugyan lehúzta, de utána hiba nélkül ment végig a pályán, szintidőn belül. A teljesítmény 293 pontot ért. Ugyanezzel a lóval a második körben az amerikai Nathan Schrimsher eggyel több akadályt vert le és némi időtúllépést is összehozott.

Demeternek viszont nem sikerült jól a harmadik szám: a második és a hetedik akadályon, valamint a nyolcas harmadik, illetve a tizenkettes első és második elemén nem jutott túl hiba nélkül, ami a kiinduló 300-ból 35 pontos levonást eredményezett. Némileg magyarázza teljesítményét, hogy lova, Calvino SJS az első körben is alacsonyan ugrott, akkor négy akadályt vert le.

A lovaglás kezdetére erősen beborult az ég, s az első lovasnál elkezdett esni az eső, ami az első körben nem is nagyon állt el és a másodikban is időnként rákezdett.

Ezzel együtt hatan hibátlanul tudtak végigmenni a pályán, míg négy versenyzőt kicsengettek. Marosi holtversenyben a hetedik, Demeter pedig 28. lett a lovaglásban.

Az állás három szám után:

1. Alekszandr Leszun (orosz) 871 pont

2. Joseph Choong (brit) 862

3. Amro el-Geziri (egyiptomi) 852

...18. Marosi Ádám 824

...22. Demeter Bence 811

Minden pont egy másodpercnek felel meg a 23 órakor kezdődő, lövészetekkel kombinált futás rajtjánál. Tehát minden versenyző annyival később indul az elsőhöz képest, amennyivel kevesebb pontja van három szám után.

- Gyuricza Róbert, MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!