Sport

2016.06.11. 15:14

EURO-2016 - Nem küldték haza a szexbotrányba keveredett spanyol kapust

Madrid - A címvédő spanyol válogatott kapusát, David de Geát annak ellenére nem küldték haza a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, hogy egy szexbotránnyal összefüggésben hazájában rendőrségi vizsgálat folyik ellene.

Madrid - A címvédő spanyol válogatott kapusát, David de Geát annak ellenére nem küldték haza a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról, hogy egy szexbotránnyal összefüggésben hazájában rendőrségi vizsgálat folyik ellene.

"Minden hazugság, amit rólam mondanak. Engem leptek meg leginkább a hírek, de nagyon nyugodt vagyok, mert tudom, hogy mit csináltam, és tudom, hogy semmi sem igaz az elhangzottakból" - közölte a spanyolok péntek esti sajtótájékoztatóján a 25 éves David de Gea, aki bejelentette azt is, hogy a csapattal marad. Hozzátette: a jogászai kezelik az ügyét, ő kizárólag a kontinenstornára koncentrál.

Mint kifejtette: rendkívül fontos számára, hogy a családja mellette áll, és hisz az ártatlanságában. "Fogalmam sincs, hogyan jelenhet meg ilyesmi a sajtóban. Ez a módszer csak arra jó, hogy megpróbáljanak befeketíteni valakit. Nagyon csendes srác vagyok, alig várom, hogy ismét azt csinálhassam, amit szeretek, vagyis focizhassak."

De Gea leszögezte: fel sem vetődött benne, hogy elhagyja a válogatottat a botrány kirobbanása miatt. "Erőt ad, hogy itt lehetek a csapattal, hiszen a társaim is támogatnak."

Az El Diario című spanyol lap pénteken rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy egy az áprilisban különböző szexuális bűncselekmények és pénzmosás miatt letartóztatott Ignacio Fernandez Allende pornófilm-producer ügyében vallomást tevő tanú David de Geáról, a Manchester United kapusáról is említést tett egy másik üggyel összefüggésben, amelyben állítólag az Athletic Bilbao balszélsője, Iker Muniain is érintett.

Muniain a közösségi oldalán szintén az ártatlanságát hangsúlyozta, és úgy fogalmazott, "teljesen hamisak" az ellene felhozott vádak. "Remélem, a szurkolók, akik eddig biztattak, most is bíznak bennem" - írta.

A rendőrség információi az ügy egyik sértettjétől származnak, ő beépített ember volt, jelenleg pedig védett tanú. A nőnek kellett tartania a kapcsolatot a szexuális szolgáltatásokat igénybevevő labdarúgókkal. Beszámolója szerint 2012-ben egy másik nővel együtt - akaratuk ellenére - futballistákkal kellett szexuális kapcsolatot létesíteniük egy olyan estén, amelyet De Gea szervezett és finanszírozott egy madridi szállodában. Az este során a labdarúgók többször is erőszakoskodtak a nőkkel.

De Gea további négy Manchester United-játékost is be akart szervezni, de arra nincs bizonyíték, hogy ez a csoportos találkozó valóban lezajlott-e.

Muniain és de Gea a whatsapp nevű kommunikációs csatornán tartotta a kapcsolatot egymással és a nővel, ezeket a beszélgetéseket a rendőrség megszerezte, és bizonyítékként használja az eljárásban.

Kettőjük bűnösségét egy másik sértett vallomása is alátámasztja, aki az eset idején még fiatalkorú volt. Egy másik spanyol lap, az El Confidencial cikke szerint az ügynek részese volt a Real Madrid támadó középpályása, Isco is.

A legutóbbi két kontinenstornán győztes spanyolok hétfőn Csehország legjobbjai ellen kezdik meg szereplésüket az Eb-n, azt követően pedig Törökország és Horvátország együtteseivel találkoznak a csoportkörben.

- MTi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!