Sport

2016.05.31. 09:38

Országos csúcs(ok) az Egyetemvárosban

Miskolc - A felsőfokú oktatási intézmények atlétikai bajnokságának Miskolc adott otthont.

Miskolc - A felsőfokú oktatási intézmények atlétikai bajnokságának Miskolc adott otthont.

Hazánk felsőoktatási intézményeinek legjobb atlétái május 28–29-én Miskolcon, az Egyetemváros területén található Miskolci Atlétikai Centrumban döntötték el a 2015/2016-os tanév egyetemi és főiskolai bajnoki érmek, helyezések sorsát. A rendezvényen 22 felsőoktatási intézmény mintegy 250 hallgatója állt rajthoz.

A házigazda Miskolci Egyetem mellett a MEAFC, a Miskolci Sportcentrum Kft., a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által életre hívott kétnapos eseményen – a legjobb hazai egyetemi és főiskolai atléták küzdelmein kívül – a szervezők nyílt versenyt is hirdettek, mintegy 100 résztvevővel.

Eb-nevezési szint

A jó néhány látványos és izgalmas küzdelmet hozó versenyek közül kiemelendő a férfi gerelyhajítás, melynek során új utánpótlás országos csúcs születésének lehettek tanúi a jelenlevők: Rivasz-Tóth Norbert (Eszterházy Károly Főiskola) 79,47 méterre dobta el a gerelyt. A férfi 1500 méteres síkfutásban Kazi Tamás (DSC-DSI) érdemelte ki az abszolút elsőséget. 3:38:98 perces ideje Eb-nevezési szintet, egyben pályacsúcsot jelentett, melyet a szervezők különdíjjal jutalmaztak. Az intézmények közötti összetett pontversenyben a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a Debreceni Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!