Sport

2016.03.04. 08:52

Női kosárlabda Magyar Kupa: A ceglédiek óvtak – elutasították

Miskolc - A CEKK óvásának indoka az volt, hogy a PINKK kispadján Sandro Orlando edzői tevékenységet folytatott.

Miskolc - A CEKK óvásának indoka az volt, hogy a PINKK kispadján Sandro Orlando edzői tevékenységet folytatott.

Nem mindegyik mérkőzés ért véget a pályán a női kosárlabda Coop Magyar Kupa negyeddöntői közül, mert ahogy azt a meccs utáni nyilatkozatában a Ceglédi EKK vezetőedzője, Cziczás László jelezte, megóvták a szerda este a PINKK Pécsi 424 ellen lejátszott, 76-68-ra elveszített találkozót. Ez az ügy pedig csak másnap délelőtt, már az elődöntők napján jutott nyugvópontra.

Az óvás oka

Hogy mi volt az óvás indoka, és hogy mi történt az eljárás során, arról Bodrogváry Iván, a Magyar Kupa döntőjének versenybizottsági elnöke nyilatkozott az Észak-Magyarországnak:

– A Ceglédi EKK – PINKK Pécsi 424 mérkőzést követően a találkozó jegyzőkönyvén, vagyis a hivatalos helyen és a csapakapitány aláírásával ellátva, vagyis a hivatalos formában a ceglédiek jelezték, hogy megóvják a mérkőzést. Ezután két órájuk volt arra, hogy kifejtsék részletesen az óvás indokát, amit meg is tettek. Ezt követően tárgyalta meg beadványukat az első fokon eljáró versenybizottság, és azt a határozatot hozta, hogy elutasítja az óvást. Ugyanis a ceglédiek arra hivatkoztak, hogy a PINKK Pécsi 424 csapatának kispadján helyet foglaló Sand­ro Orlando – aki korábban edzőként irányította a PINKK együttesét, de jelenleg nem rendelkezik edzői licenccel, mert a szövetségtől kapott ideiglenes edzői engedélye lejárt – edzői tevékenységet folytatott a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A szerda esti eljárás során megállapítást nyert, hogy Sandro Orlando neve nem szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében, vagyis nem edzőként foglalt helyet a kispadon, ahogy az is, hogy az ottani ténykedése során a játékvezetők nem észlelték a mérkőzés folyamán, hogy edzői tevékenységet folytatott volna. Ugyanis, ha így lett volna, akkor a szabályok szerint figyelmeztetni kellett volna a játékvezetőknek a jegyzőkönyvbe beírt edzőt, és ha ez továbbra is előfordult volna, akkor alkalmazni kellett volna a szabályok szerinti szankciókat.

Helyben hagyták

Azon kérdésünkre, hogy van-e arról tudomása, hogy a ceglédiek továbbvitték-e az ügyet, hogy megfellebbezték-e az elsőfokú határozatot, Bodrogváry Iván igennel válaszolt, majd így folytatta:

– Igen, fellebbeztek, erről kaptam tájékoztatást a másodfokon eljáró fellebbviteli bizottság vezetőjétől, akitől azt is megtudtam, hogy miután megtárgyalták az óvási ügyet, az elsőfokú határozatot hagyták jóvá, vagyis az óvás elutasítása mellett foglaltak állást.

Ez pedig azt jelentette, hogy csütörtökön délelőtt hozott jogerős, elutasító határozattal lezárult az óvási ügy, és eldőlt, hogy a csütörtöki nap második elődöntőjében a PINKK Pécsi 424 ellen meccselt az Uniqa Sopron gárdája.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!