Sport

2016.02.20. 09:11

Mezőkövesdi „kiküldetés”: Békéscsabát Komló követi

Szombat délután a baranyai „bányászvárosban” fontos mérkőzés vár a matyóföldiekre.

Szombat délután a baranyai „bányászvárosban” fontos mérkőzés vár a matyóföldiekre.

Az NB I-es férfi bajnokság 22. fordulójában a Sport36-Komló vendége lesz a Mezőkövesdi KC együttese. Aki a helyszínen akar szurkolni a piros-fehéreknek, annak a nézőnek 17 órára kell odaérnie a messzi távolba.

Bejelentette: távozik

Csütörtökön délután robbant a bomba: ekkor hozták nyilvánosságra, hogy a nyártól Skaliczki László vezetőedző Békéscsabán vállal munkát, a helyi élvonalbeli női gárda trénere lesz, így néhány hónap múlva búcsút int Borsod-Abaúj-Zemplén megyének. Az információ ugyan váratlan időben érkezett, hiszen még sok van hátra a tavaszi idényből, de a mesteredző távozása valójában senkit nem lep meg, hiszen szűk körben saját maga többször beszélt erről.

– Nem tudom, hogy a hír kit lepett meg és kit nem – mondta Skaliczki László. – A menedzse­remmel is konzultálva úgy döntöttem, hogy otthon folytatom tovább a munkát. Így Mezőkövesden – ahol mindenkivel tudattam szándékomat – is lesz elég idő arra, hogy megtalálják az utódomat. A fiúkat egyáltalán nem fogja zavarni ez a bejelentés, hiszen profik és ők is végzik a dolgukat.

Nem lehetett panasz

A borsodiak az utolsó helyen állnak az élvonalban, de az alapszakaszból még öt forduló van hátra és mivel verhető csapatokkal találkoznak a piros-fehérek, így hátrányukat ledolgozhatják, sőt akár az alsóház elejére is felléphetnek.

– Helyzetünkből adódóan nyilván az a dolgunk, hogy minél több pontot szerezzünk – folytatta a mesteredző. – Az tagadhatatlan, hogy riválisunk az esélyesebb, de nekünk jó játékkal, kiegyensúlyozott teljesítménnyel lehetnek san­szaink. Úgy fogalmaztam a gyerekeknek, hogy a lehetőséget akkor kell üstökön ragadni, amikor alkalom van rá. Egyébként is jól megy nekünk mostanában: Orosházán a Magyar Kupa keretében kitettünk magunkért, idegenben harcoltuk ki a legjobb négy közé jutást, aztán otthon majdnem megleptük a Csurgót, utána pedig kiélezett csatában legyőztük az Egert. Azt is megjegyzem, hogy a múlt héten két meccset játszottunk, az erőltetett menet pedig köztudottan nem fekszik nekünk.

A szakvezetőtől azt is megkérdeztük, hogy nem zavarja-e őket a sereghajtó szerepkör, mire a távozófélben lévő szakember így felelt:

– Ez egy olyan verseny, amely a bajnokság végén dől el, az, hogy most hányadik helyen állunk, semmit nem jelent. Minden a rájátszásban, részben a bónusz pontok függvényében dől el, de mi nem nézünk ilyen messzire. Az a legfontosabb, hogy kerüljenek el minket a sérülések, a betegségek, a körhinta pedig megy a maga útján. A kézilabdában egyébként mindig az történik, amire az ember gondol. Ha vereségre gondol valaki, akkor kikap, ha a győzelem jár az eszében, akkor pedig nyer. Ugyan mindenki elhiszi nekem, hogy mi az utóbbin agyalunk.


Reggel kilenckor

A mezőkövesdiek ma délelőtt kilenckor indulnak Komlóra, út közben, „valahol” Budapesten ebédelnek. Az utat ötórásra tervezik Baranya megyéig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!