Sport

2016.01.25. 17:06

Kubában Rióért dobott nagyot Gercsák Szabina

Miskolc - Havannában cselgáncs Grand Prix versenyt rendeztek, miskolci ezüstéremmel.

Miskolc - Havannában cselgáncs Grand Prix versenyt rendeztek, miskolci ezüstéremmel.

A háromszoros szorzójú olimpiai kvalifikációs pontszerző viadalon szombaton lépett tatamira Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club korábban ifjúsági ötkarikás bajnoki címet szerzett kiválósága, aki a döntőig négy meccset nyert iponnal.

Először hondurasi, majd marokkói, aztán kubai, végül pedig horvát nemzetiségű riválisát verte és máris a döntőben találta magát. A fináléban izraeli ellenfelet kapott és úgy tűnt, hogy kiharcolja az aranyérmet. Egy sido értékű intéssel egészen tíz másodperccel a találkozó végéig vezetett, de a bíró ekkor a miskolci lányt is ugyanezzel büntette, az utolsó pillanatokban pedig az izraeli sportoló dobott egy yukót, így övé lett a pálma.

180 pont, 26. hely

Gercsák az ezüstjéért 180 pontot kapott, s ezzel a számítások szerint a 26. helyre jött fel a listán. Ahhoz, hogy ott legyen Rio de Janeiróban be kell kerülnie a legjobb 14 közé.

– Nagyon sajnálom, hogy elrontottam az utolsó 10 másodpercet, persze így is elégedett vagyok, elvégre második – mondta a 19 éves versenyző. – Mesteremmel, Flórusz Jánossal egyetemben biztos vagyok benne, hogy leszek még jobb is.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!