Sport

2016.01.27. 14:11

Aluinvent-DVTK: A svéd fogadalomból spinningelés lett

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának keddi edzése előtt egy kakukktojás igyekezett a tréning helyszínére.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának keddi edzése előtt egy kakukktojás igyekezett a tréning helyszínére.

Egy nem túl magas, középkorú férfi, akit sokan Szaki becenevén ismernek, de piros sportnadrágban, csíkos, rövid ujjú pólóban, hozzá sportcipőben csak kevesen, és keveset láttak. Szabó István, a csapat technikai menedzsere egy korábbi vállalásának tett eleget, amit a DVTK legutóbbi idegenbeli Európa Kupa-mérkőzése előtt jelentett ki, és amely úgy szólt, hogy ha a lányok legyőzik a svéd Lulea BBK együttesét Skandináviában, akkor valami olyasmit csinál, amit nem szokott, és ezt a győztesek találhatják ki.

Miután a meccset megnyerte a csapat, a lányok arra jutottak, hogy egy spinning­edzésen, vagyis egy magas intenzitású, zenés, kerékpáros aerobikfoglalkozáson vegyen részt a technikai menedzser.

Ezzel nem volt egyedül, mert csatlakozott hozzá a gárda szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso, de mint kiderült, nem együttérzésből, hanem azért, mert a svéd meccs előtt ő is bevállalós hangulatban volt. Hogy meddig tekertek, és hogy bírták a fiúk, azt nem vártuk meg, de az biztos, hogy az első pár száz méteren alacsony sebességi fokozatban még mosolyogtak…

Szerdán utaznak

Az Aluinvent-DVTK az előzetes tervek szerint szerdán küzdi le a Nymburkig tartó távolságot, és a meccs helyszínén edzést tartanak, méghozzá elég kései időpontban, 21 órától. De nem azért ilyen esti órában, mert nem időben indulnak el, hanem mert a női Európa Kupa-meccs előtt egy nappal egy férfi Európa Kupa-mérkőzést játszanak itt a CEZ Nymburk és a bolgár Lukoil Academic Sofia csapatai.

Lapunk értesülése szerint nemcsak a diósgyőri csapat tagjai, hanem néhány piros-fehér-drukker is már ma útra kel, hogy a helyszínen tekintse meg a diósgyőri női kosárlabdacsapat csütörtökön 19.00-kor kezdődő, Nymburk elleni Európa Kupa-mérkőzését, amelyet a 4+4 közé jutásért zajló párharcban első meccsként rendeznek meg, és vannak, akik csak az összecsapás napján startolnak Miskolcról. Akik úgy döntenek, hogy mennek, azzal kell számolniuk, hogy 50 cseh koronát (kb. 600 forint) kell leszurkolniuk a belépőjegy megvásárlásakor.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!