Sport

2015.12.25. 18:42

Ki száll majd le a hétvégéig a népkertiek kórházvonatáról?

Miskolc - Szombaton és vasárnap hazai meccset játszik a DVTK Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Szombaton és vasárnap hazai meccset játszik a DVTK Jegesmedvék csapata.

Szerda reggel fél 9 környékén érkezett haza erdélyi túrájáról a DVTK Jegesmedvék Mol Ligás jégkorongcsapata. A népkertiek előbb Brassóban nyertek, utána viszont kikaptak Csíkszeredában, igaz, ott egy igencsak leszűkült kerettel „harcoltak”, különböző okok miatt mindössze 13 mezőnyjátékos és 2 kapus állt rendelkezésre a Maciknál. „Így azért magyarázható, emészthetőbb a fiaskó…” – mondtuk Mayer Péter vezetőedzőnek.

– Azért sajnálom, mert akik ott voltak és játszottak, azok becsületesen dolgoztak, kitették a szívüket a jégre – jegyezte meg a tréner. – Persze, egy edző számára az a legjobb forgatókönyv, ha minden egyes alkalommal a top keretével tud kiállni, de mások, ellenfeleink közül, nem is egy, volt már ehhez hasonló szituációban és megoldották, mint ahogyan mi is. Még egyszer hangsúlyoznám: nem érheti kritika azokat, akik hadra foghatóak voltak, inkább a mód bosszant kicsit, ahogyan kikaptunk Csíkszeredában. Egy-két elrontott villanás, egyéni botlás, fókuszhiány, ami viszont benne van… Különösen a harmadik harmadban, amikor már fáradt a fej, ami által a döntések lesznek rosszabbak, rosszabbak, mint előtte. Ez az egész túra valahogy Murphy törvénye szerint alakult, hiszen kezdődött azzal, hogy órákat álltunk a határon, hogy egyáltalán bejussunk Romániába, és folytatódott azzal, hogy kinn milyen sérülések értek még bennünket.

Tóth A.: műtét

Ezután soroltuk a csíkszeredai meccsen hiányzókat, kezdve azokkal, akik el sem utaztak erre a dupla felvonásra. Hogy közülük kire, kikre számíthat a vezetőedző a szombati, a népkerti jégcsarnokban 18.30-kor kezdődő Újpest elleni, illetve a másnapi, 18 órás kezdettel startoló Ferencváros elleni csatában?

– Nem túlzás, hasonlítunk egy kórházvonathoz, aki nem sérült, az „csapágyas” – mondta Mayer Péter. – A csütörtöki nap szabad mindenkinek, és ugyan péntekre már terveztünk egy foglalkozást, ebben a helyzetben nem sok értelme lenne, inkább úgy gondoltuk, pihenjen még mindenki egy fél napot és a szombat délelőtti átmozgató foglalkozáson remélhetőleg már majdnem mindannyian együtt lehetünk. Akkor nézzük egyenként: Dudas hátproblémája miatt nem jött ki velünk, bízom abban, hogy használható lesz. Booras csak azért nem tartott a kerettel Erdélybe, mert a felesége várandós, 5 nap távollét sok lett volna így, az utolsó pillanatokban, szóval vele nincs semmi probléma. Sagert lábfejét ellőtték Brassóban, a korcsolyát sem tudta felvenni Csíkszeredában, neki vélhetően elég lehet az a pár nap szombatig. Dansereau húzódása elég makacs, most, szerdán még kérdéses a játéka. Laczkó betegsége a „kezelhető kategória”, viszont Szilágyi lábtörés miatt január elejéig gipszben van, míg Tóth A.-nak Brassóban sérült meg a válla, annyira, hogy műtétre szorul, amit pénteken fognak elvégezni. Ha minden jól megy, akkor arra mutatkozik sansz, hogy a rájátszásra térhet vissza.

Play-off hangulatban

A hétvégi két találkozóról így vélekedett a vezetőedző.

– A szombati egy nagyon munkás mérkőzés lesz – jelezte Mayer Péter. – Az Újpesttel meccsek óta úgy vagyunk, hogy mindkettőnk kidolgozza a lelkét a pályán. A fizikai oldal lesz a domináns, ebben nem lehet majd egy percre sem kiengedni, számítani fog, hogy végül milyen hosszú lesz a kispadunk. Biztosan egy jó találkozót fogunk vívni, kicsit már play-off hangulatban, legalábbis stílusában ezt vetíti előre. Vasárnapi riválisunk, a Ferencváros is bármikor képes leadni jó teljesítményt, csináltak már csodát és buktak el úgy, hogy senki sem számított rá. Kellemetlen ellenfelek tudnak lenni… Idén, így tapasztalom, hogy jó pár csapat a kemény munka pártjára állt, szervezettebben játszanak, mint tavaly, ide lehet sorolni az FTC-t is.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!